Pokerinpelaajien metallihulluus

Miksi pokeriammattilaiset kuuntelevat metallia?

Siitä on jauhettu riittämiin, miksi ammattimaiset pokerin pelaajat ovat maailman kovimpia musafaneja.  Psykologit ovat julkisesti se selvittäneet, että suosikkisoittolistojen kuunteleminen auttaa pokeriammattilaisia kirkastamaan ajatuksiaan ja suunnittelemaan turnaustenaikaisia pelistrategioitaan huolellisemmin. Siitä sen sijaan ei juuri keskustella tai verkon pokerisivustoilla kirjoiteta, mitä kappaleita pokeristit tapaavat kuunnella. Iloksemme olemme saaneet havaita, että raskasmetalli on yksi suosituimmista musiikkityyleistä, joille mestaripokerihait kernaasti korvansa kallistavat.

Pidetään ne aggressiot pöydässä

Ensisilmäykseltä vaikuttaisi, että hevimetalli ei sopisi tyypillisen pokerinpelaajan mielialaan, sillä ankaraa keskittymistä ja tiukkaa pelisuunnitelmaa vaativassa pelissä pärjääminen ei ylimääräisiä huomion kohteita kaivanne. Mielenkiintoista kyllä, monet pokeriammattilaiset kuitenkin pitävät metallista muita musiikkilajeja enemmän. World Poker Touria (WPT) emännöineen Kara Scottin haastattelussa eräs WPT:n Kööpenhaminan turnaukseen osallistunut pelaaja paljasti, että hän kuuntelee aggressiivisia musiikinlajeja kuten metallia “kyetäkseen olemaan hyökkäävämpi” live-matseissa.

Joitakin metalli-intoilijoiksi tunnustautuneita pokerinpelaajia ovat muun muassa WPT Borgota Winter Openin mestari, World Series of Poker (WSOP) -kisaaja Joseph Cappello, WPT Bellagio Five Diamond World Poker Classicin ja World Poker Challengen finaalipöytään selvinnyt Brian Stonoff sekä WSOP Caesars Palace Circuitin voittaja William Latta.

Pokeriaiheiset heavy rock –biisit

Metallimusiikin ollessa niinkin suosittua pelaajien keskuudessa, lukuisia aihetta käsitteleviä kappaleitakin on tietenkin vuosien varrella sävelletty ja levytetty. Useimmilla nettisivustoilla pokeriaiheisista kappaleista suosituimpiin kuuluu vuodesta toiseen Motörheadin “Ace of Spades.” Englantilaisyhtyeen vuonna 1980 levyttämä kappale käy raskaine soundeineen ja räyhäkkine laulusuorituksineen kenelle tahansa, joka tahtoo ladata aggressiotankkinsa piripintaan aina pokeripöytään siirtyessään.

Toinen suomalaisfanien hyvin tuntema pokeriaihetta sivuava kappale on Iron Maidenin “The Angel and the Gambler.” Vuonna 1998 tehty kappale antaa pelaajille muistutuksen siitä, että kohtalo pokeripöydässä ei riipu ainoastaan tuurista vaan myös siitä kuinka hän peliä pelaa. Kappaleen single selvisi kotimaassaan Iso-Britanniassakin listan Top 20:een, mutta Suomessa se menestyi vieläkin paremmin ollen parhaimmillaan maamme sinkkulistan kolmonen. Omaa pelituuriasi voit kokeilla Euro Palace -nettikasinossa.

Lukukertoja : 2337   Palaa »