12.12.2017, 12:48:41
Dark River Festival Kotkan Honkalassa 10.-11.8.2018

Omaehtoisuuteen, persoonallisuuteen ja sympaattisuuteen niin artistivalinnoissaan kuin tunnelmassaan panostava DARK RIVER FESTIVAL järjestetään Kotkan Honkalassa elokuun 10.-11. päivä. Tapahtuma viettää ensi vuonna 15-vuotisjuhlaansa ja teemaksi on valikoitunut nostalgia ja paikallisuus.

Menneiden vuosien yleisösuosikkeja edustaa surmacoren pioneeri Rytmihäiriö, joka on samalla yksi nyt julkaistavasta neljästä pääesiintyjästä. Paikallisia suuruuksia edustavat mm. Kaunis Kuolematon, Kreyskull ja Evil Drive. Loput kolme pääesiintyjää julkistetaan myöhemmin.

”Kautta aikain ensimmäiset Riverit syntyivät halusta tarjota paikallisille bändeille tilaisuus nousta lavalle ja esitellä samalla raskaan rockin ystäville kokonainen ilta tuttuja tai vähemmän tunnettuja yhtyeitä. Ensi kerta vietettiin sisätiloissa epäinhimillisissä lämpötiloissa, mistä viisastuneena Dark River Festivalista kuoriutui ulkotapahtuma, ja sillä tiellä ollaan kuljettu siitä lähtien”, festivaalipäällikkö Henri Eerola kertoo.

”Varsin nopeasti elokuiseen kattaukseen löysi tiensä myös ulkopaikkakuntalaisia yhtyeitä, mutta festivaalin ja esiintyjien kokoluokka oli alkuvuodet omakustannepohjaisia. Onkin mieltä ylentävää todeta, että sittemmin Honkalassa on vieraillut likipitäen jokainen silmäätekevä raskas rock -yhtye joukossaan kansakunnan suosikkeja aina Viikatteesta Stam1nan kautta Maj Karmaan.”

”Mopoiän saavuttaminen tarkoittaa Dark River Festivalille kahta asiaa: paikallisuutta ja parhaita muistoja. Ensinnäkin marssitamme lavalle enemmän kotipaikkakunnan yhtyeitä kuin vuosiin joukossaan historian ensimmäisissä Rivereissä sekä monissa myöhemmissä bileissä esiintynyt Domination Black. Pääesiintyjinä vuonna 2018 toimivat puolestaan menneiden vuosien yleisönsuosikit. Nyt ilmoitetun Rytmihäiriön rinnalle kiinnitetyt muut nimekkäät pääesiintyjät selviävät tulevina viikkoina yhtye kerrallaan”, Eerola toteaa salamyhkäisenä ja jatkaa: ”Kotka-Hamina -akselin ulkopuolelta kylään saadaan valtakunnan tulisin Guns N’ Roses -tribuutti Bad Apples pääkaupunkiseudulta sekä viime elokuussa telttayleisön lainakappaleillaan hurmioon saattanut Duo Kaikkonen & Liekkala.”

Dark River Festival 2018 kiinnitykset: RYTMIHÄIRIÖ / EVIL DRIVE / DOMINATION BLACK / SUNDAYSONG / KAUNIS KUOLEMATON / KREYSKULL / RETURN TO VOID / BAD APPLES plays GUNS N' ROSES / KAIKKONEN & LIEKKALA DUO

Päiväkohtaiset aikataulut sekä lipunmyynnin aloitus hintatietoineen ilmoitetaan heti kun mahdollista.

http://www.facebook.com/kymidarkriver | http://www.kymidarkriver.com/

Palaa »