05.12.2017, 11:55:12
Blowup Vol. 4 Helsinki, Korjaamo 12.-14.10.2018

Blowup-festivaali laajenee - Korjaamolla nähdään ensi vuoden lokakuussa 15 esiintyjää, mukana useita Suomessa ennen käymättömiä artisteja.

Blowup-festivaali keskittyy aikaisempien vuosin tapaan doomiin, muista tyylisuunnista myös noise, avantgarde sekä psykedeelinen rock ovat edustettuina.

Aikaisempien vuosien tapaan myös festivaalin visuaalisen puoleen tullaan kiinnittämään erityistä huomioita. Festivaalin esiintyjät esitellään kolmen suomalaisen kuvataiteilijan toimesta. Blowup Vol. 4 taiteilijoiksi on valittu Tekla Vály, Juha Arvid Helminen sekä Aki Pitkänen (Narikka Photography) Yhtenä festivaalin teemana on tukea nuoria nousevia kotimaisia taiteilijoita.

Juha Arvid Helminen (s. 1977) on valokuvataiteilija, joka on ehkä tunnetumpi ulkomailla kuin kotimaassaan. Hänen teoksiaan on ollut esillä gallerioissa sekä museoissa ympäri maailman ja hän on tehnyt eri kansainvälisille artisteille levyjen kansitaidetta. Helmisen tarkasti lavastetuista teoksista löytyy mustan kaikki eri sävyt.

http://www.juhaarvidhelminen.com

Aki Pitkänen (Narikka Photography): Pyrin yhdistelemään kuvissani luontoa, pohjoismaista mytologiaa, fantasiaa sekä kuolemaa ja siihen sisältyvää mystiikkaa. Elämän kiertokulku, siihen sisältyvät tulkinnat, niin tieteelliset kuin uskonnollisetkin ovat suurin inspiraationi. Mistä me tulemme, mihin olemme menossa, ja mitä käy sen jälkeen? Kuvissani pyrin myös tuomaan esille sen, että me kaikki olemme eläimiä.

http://narikkaphoto.tumblr.com

Tekla Vály (s.1991) on valmistunut kuva-artesaaniksi Pekka Halosen Akatemiasta 2017, aikaisemmin hän opiskeli valokuvausta Helsingin tekniikan-alan oppilaitoksessa (2008-2010). Hän on työskennellyt paljon muusikoiden kanssa ja hänen teoksiaan on julkaistu useassa mediassa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä hän on ollut mukana muutamassa yhteisnäyttelyssä.

https://www.instagram.com/teklavaly | http://teklavaly.blogspot.fi

Järjestyksessään neljäs Blowup-festivaali järjestetään 12.-14.10.2018 Helsingin Korjaamolla. Tapahtuman ennakkolipunmyynti käynnistyy Tiketissä perjantaina 2.2.2018 klo 9.00, jolloin myyntiin tulee rajoitettu erä 50 euron hintaisia 2 päivän pääsylippuja.

Lokakuussa Helsinki on taas maan raskain paikka.


http://twitter.com/blowupFI | http://www.instagram.com/blowupthatgramophone/  | http://www.facebook.com/blowupthatgramophone

 

Palaa »