04.12.2017, 15:32:18
STEVE VAI Masterclass 12.3.2018 Sellosalissa

Kitaravirtuoosi STEVE VAI pitää Masterclass-illan Sellosalissa

Maailman tunnetuimpien kitaristien joukkoon lukeutuva Steve Vai tulee Suomeen luotsaamaan uransa ensimmäistä masterclass–iltaa 12. maaliskuuta Sellosaliin.

Moninkertaisen Grammy-voittajan ura käynnistyi 1970-luvun lopulla Frank Zappan nuotittajana, kunnes Vai vakuutti Zappan kyvyistään ja hänet kiinnitettiin bändin kitaristiksi. Zappan jälkeen Steve Vai ehti vaikuttaa aikansa hard rock -jättiläisten, kuten David Lee Rothin ja Whitesnaken riveissä. Viime vuosina Vaita on työllistänyt oman soolouransa lisäksi myös muuna muassa. Joe Satrianin kanssa tehdyt G3–kiertueet.

Uransa aikana kymmenkunta sooloalbumia julkaisseen Steve Vain debyytti Flex-Able näki päivänvalon jo vuonna 1984. Miehen ehkä tunnetuin sooloalbumi on kuitenkin 80- ja 90-taitteessä julkaistu Passion and Warfade, jolla hän kirjoitti instrumentaalirockin standardit uuteen uskoon. Steve Vain viimeisin sooloalbumi Modern Primitive julkaisiin vuonna 2016.

Kaikkiaan urallaan yli 15 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt kitarasankari tunnetaan virtuoosimaisesta tekniikasta sekä mieleenpainuvista ja energisistä esiintymistään. Muusikon uran lisäksi Vain kädenjälkeä löytyy myös niin peli-, elokuva- kuin mainosmaailmastakin. Hänellä on myös oma ”Favored Nations” -levy-yhtiö sekä hyväntekeväisyysjärjestö, minkä tarkoituksena on auttaa vähävaraisia perheitä saamaan lapsensa musiikkiharrastusten pariin.

Steve Vai Masterclass 13. maaliskuuta Sellosalissa, liput alkaen 59,50 €. HUOM! Lipunmyynti alkaa Lippupisteessä pe 8.12.2017 klo 9.

Palaa »