18.09.2017, 14:04:36
VON HERTZEN BROTHERS julkaisee "War Is Over" -albumin 3.11.2017

Vuonna 2001 ensimmäisen albuminsa julkaissut VON HERTZEN BROTHERS kokee olevansa uuden alun äärellä valmistautuessaan julkaisemaan uransa seitsemättä studioalbumia.

"War Is Over" -niminen levy ilmestyy 3.11. 2017  ja veljeskolmikon ympärillä on nyt kova kuhina. Moni asia muuttunut sitten edellisen, vuonna 2015 julkaistun New Day Rising-levyn. ”Tämä on meille erään aikakauden loppu ja uuden alku. Olimme tehneet hommia 10 vuotta samalla tiimillä. Nyt kaikki yhteistyökumppanit vaihtuivat, mukaan lukien bändi. Koimme välttämättömäksi hajoittaa kaiken rakentamamme ja aloittaa alusta. Tutkia, onko intohimomme musiikkiin ja yhtyeeseen yhä tallella. Päätimme reilu vuosi sitten jäädä määrittelemättömän mittaiselle tauolle, mutta huomasimmekin aloittaneemme kirjoittamaan uusia kappaleita, joita yllättäen tuntuikin syntyvän kiihkeästi”, kommentoi Kie Von Hertzen veljesten tunnelmia VHB:n solmittua sekä uuden levytys- että managerisopimuksen. Bändin uutena managerina toimii englantilainen 7pm Management ja levyt julkaisee hollantilainen Mascot Label Group (mm. Joe Bonamassa, Black Stone Cherry, Black Country Communion, Monster Truck, Ayreon & Beth Hart ).

Uusi alku tarkoittaa myös sitä, että VHB:n ja Suomen kärkirumpaleihin lukeutuvan Sami Kuoppamäen polut kohtaavat jälleen 10-vuoden tauon jälkeen. ” Lähtökohtanamme War Is Over –levyn kanssa on ollut tehdä tähän astisista levyistämme musiikillisesti kunnianhimoisin, ja siksi tarvitsimme parhaan mahdollisen rumpalin. Mikko Kaakkuriniemen jättämät saappaat olivat isot, mutta tiesimme kaikki kuka niiden täyttäjän pitäisi olla. Olimme suunnattoman innoissamme Samin lähdettyä mukaan. Tuntuu kuin olisimme saaneet takaisin hetken kadoksissa olleen neljännen veljeksen”, iloitsee Mikko Von Hertzen yhteistyön uusiutumisesta.  Uudella levyllä ja tulevalla VHB-kiertueella mukana oleva Kuoppamäki nousi aikoinaan tunnetuksi legendaarisen Kingston Wallin rumpalina, mutta on sittemmin soittanut lukuisten suomalaisten artistien, mm. Apocalyptican ja Stratovariuksen levyillä, sekä myös Von Hertzen Brothersin palkitulla kakkosalbumilla Approach.

Uudella tarmolla ja innolla War Is Over –levyn tekoon lähtenyt bändi on tuottanut – ja rumpuja lukuun ottamatta myös soittanut - tulevan albuminsa itse. Ainoana vierailijana kuullaan yhdellä kappaleella kosketinsoittimissa HIMistä tuttua Janne ”Burton” Puurtista. Levy on sävelletty pääosin veljesten lapsuuden kesistäkin tutulla saaristomökillä ja sanoitukset ovat syntyneet pitkälti Mikko Von Hertzenin tammikuisella Intian matkalla.  Levyn äänityksistä ja miksauksesta vastaa bändin kanssa jo aiemminkin työskennellyt Tommi Vainikainen.

Esimakua tulevasta antaa ensimmäisenä singlenä julkaistava The Arsonist-kappale:

Uuden levyn myötä Von Hertzen Brothers lähtee War Is Over –nimiselle kiertueelle, joka starttaa marraskuun alussa Englannista. Suomen keikkapäivät ja paikat alla.

War is Over –kiertueen Suomen keikat
24.11. TURKU Gong                
25.11. LAHTI Finlandia-klubi
01.12. HELSINKI Kulttuuritalo
02.12. HELSINKI Kulttuuritalo
05.12. KOUVOLA House Of Rock 
08.12. TAMPERE Olympia                
09.12. PORI Kino                             
15.12. JOENSUU Kerubi                          
16.12. JYVÄSKYLÄ Lutakko

Kiertueen liput ovat jo myynnissä. Tarkemmat tiedot löytyvät bändin ja keikkapaikkojen verkkosivuilta.

Tähän mennessä kuusi studioalbumia julkaissut Von Hertzen Brothers on olemassa olonsa aikana kerännyt ylistäviä arvioita kriitikoilta, komeillut listaykkösenä kolmesti, pokannut kultalevyn kahdesti,  ollut ehdolla parhaan albumin palkinnosta Classic Rock Awardseissa, voittanut niin Emma-palkinnon kuin arvostetun progressiivisen rockin Anthem Of The Year –palkinnonkin,  ja keikkaillut niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa samoilla lavoilla mm. Foo Fightersin, 30 Seconds to Marsin, Neil Youngin, Biffy Clyron, The Wildheartsin  ja  ZZ Topin kanssa.

www.vonhertzenbrothers.com | www.facebook.com/vonhertzenbrothersofficial

Palaa »