21.08.2017, 20:40:44
Lepakon legendaarinen Metal Massacre palaa Nosturiin!

1980-luvun lopulla Lepakkoluolassa järjestetty speed-/ thrash metal -tapahtuma Metal Massacre saa jatkoa lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. 15. syyskuuta Nosturin lauteille kipuavat A.R.G., THE HIRVI, DEMONZTRATOR, BLOODRIDE ja RISER (EST)

1980-luvun loppupuolella Lepakkoluolassa järjestettiin 5 keikkaa, jotka määrittelivät miltä suomalainen speed- ja thrashmetal kuulostaa ja miten siihen tulee suhtautua. Metal massacre I-V tapahtumissa vakiintuivat mm. sellaiset käsitteet kuin moshaus ja stagediving ja ensimmäiset trässiliivit ilmaantuivat katukuvaan.

“ Mitään desibelirajoja ei ollut, eikä sen puoleen korvatulppiakaan.
Jengi hyppi siinä helvetillisessä äänivyöryssä lavalta ylös ja alas ku
marakatit. Luita murtu ja tinnitys on vieläkin, mutta v---u että oli
kova meininki.” 
: toteaa silminnäkijä.

Nosturin lavalle kapuavat:

A.R.G. 
"Mitä vanhempi hirvas, sitä kovempi sarvi!"

Kuusamossa vuonna 1987 perustettu ärhäkkä thrash-tokka A.R.G. oli 80- ja 90-lukujen taitteessa virinneen kotimaisen speed/thrash-metallibuumin kärkinimiä. Yhtye nauhoitti tuolloin kaksi albumia ajan suurimpiin kuuluvalle Megamania-levymerkille, mutta hiipui unholaan grungen vallatessa musiikkimarkkinat.

2011 yhtye teki comebackin ja on siitä eteenpäin kierrellyt ahkerasti festareilla ja klubeilla. Uutta tuotantoa on tallentunut myös äänitemutoon Ranka Kustannuksen julkaiseman “Redemption from Refaim”-albumin ja sen pian julkaistavan seuraajan muodossa.

THE HIRVI
“Hirvi on takas horot, ottakaa koppi!!”

Helsingin speed- ja thrashskenen keskeisimpiin vaikuttajiin kuulunut The Hirvi tekee virallisen paluukeikkansa Nosturissa. Bändi oli aikoinaan tunnettu hyperenergisistä liveistä ja kompleksisista rifiirakenteista, eikä uhosta tai tuoreista singlelohkaisuista päätellen setämiehiä väsytä vieläkään. The Hirven riveissä vaikuttavat alkuperäisjäsenten Juhan ja Jusan lisäksi entinen Rytmihäiriörumpali Otto ja mm. Khromasta ja Murenasta tuttu Joni. 

DEMONZTRATOR  
“Finnish legacy thrash metal”

Vuoden metallikulttuuriteon palkinto menee 2017 ilman muuta Demonztratorille.  Tämä kouliintuneista metallipelimanneista koostuva projektibändi  julkaisi nimittäin toukokuussa coverlevyn “Forgotten acts of aggression”. Kyseinen albumi koostuu yksinomaan kotimaisen speed-/thrashbuumin keskeisten demonauhojen uudelleenversioinneista ja sai kantaesityksensä livenä tämän vuoden Tuskassa. Ja kyllä, settilistasta löytyvät kaikki rakastetut rallit Terrific verdictistä Airdashin kautta National Napalm Syndicateen.

BLOODRIDE
“Storming around with Axegressor, Barathrum and Exodus (just to name few) these old farts earned some serious hangovers and enthusiastic crowds.”

Thrashmetallin nimeen vannova Bloodride on  lavatovereistaan poiketen nähnyt päivänvalon vasta 2000-luvun alussa. Siitä eteenpäin keikkaa ja äänitettä on kuitenkin tahkottu väsymättä ja pysähtymättä. Albumeista viimeisin “Planet Alcatraz” ilmestyi vuonna 2015.

RISER (EST)
“Noored, kiired ja karvased – see on Riser, vanakooli thrashi ja heavy metalit viljelev bänd”

Illan avaaja ja kattauksen juniori (Sekä mahdollinen musta hevonen) on virolainen thrashia ja vanhan koulukunnan heviä yhdistelevä Riser. Riser on keikkaillut kotimaassaan ahkerasti ja kahden demon jälkeen nyt julkaisemassa ensimmäistä EP:tään.  Poikaparoilla ei taida olla aavistustakaan millaiseen seuraan ovat joutuneet.

Metal Massacrea herättelee henkiin helsinkiläinen ohjelmatoimisto Elektrik Products, joka on tunnettu Findustry-industrialfestareistaan.

https://www.facebook.com/events/872096149624503

Palaa »