11.08.2017, 13:20:29
Kitaralegenda ALBERT LEE klubikeikalle Helsinkiin marraskuussa

Grammy-palkittu brittikitaristi ALBERT LEE esiintyy Tavastia-klubilla Helsingissä keskiviikkona 1. marraskuuta.

Viime vuosina ahkerasti ympäri maailmaa, niin oman bändinsä kuin yhdessä monen muun artistin rinnalla keikkaillut Lee osoitti edellisellä Suomen-vierailullaan viime syksynä olevansa edelleen todella timanttisessa keikkakunnossa. Albert Leen lisäksi hänen bändissään soittavat JT Thomas (koskettimet), Will MacGregor (basso) sekä Ollie Sears (rummut).

Albert Leen tavaramerkkeihin on aina kuulunut puhdas ja virheetön näppäily- ja hybrid picking-tekniikka, joilla hän on ihastuttanut yleisöä jo vuosikymmenten ajan. Hän on myös muiden muusikoiden ihailema ammattimies – esimerkiksi kitaristikollega Ritchie Blackmoren mukaan Lee on ”yksi maailman parhaista kitaristeista”.

Kitaransoiton jo 1950-luvulla aloittanut Lee vaikutti uransa alkuvaiheessa lukuisissa eri country-, r&b- ja rock & roll -yhtyeissä. Kaupallisen menestyksen makuun hän pääsi ensimmäisen kerran 60-luvulla Thunderbirds-yhtyeen kanssa. Myöhemmin 70-luvun lopulla Lee aloitti monivuotisen yhteistyön Eric Claptonin kanssa.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Albert Lee julkaisi vuonna 1979. Kaikkiaan hän on julkaissut uransa aikana yli kymmenen sooloalbumia sekä lukuisia livetallenteita. Viimeisin sooloalbumi, vahvoja akustisia tunnelmia sisältänyt "Highwayman" julkaistiin vuonna 2014. Leen 70-vuotisjuhlakiertueelta on julkaistu DVD "Just a Country Boy at Heart".

ALBERT LEE
Ke 1.11.2017 Helsinki, Tavastia-klubi

Liput:
- Ennakkoon Tiketistä 40 euroa
- Ovelta 43 euroa

www.albertlee.co.uk | www.facebook.com/AlbertLeeOfficial | www.tavastiaklubi.fi | www.musiikkisato.fi

Palaa »