04.08.2017, 19:07:49
Tseljabinskissa syntynyt KAUAN yhteistyöhön Marja Mattlarin kanssa

Hetken kuvia musiikillaan värittävä KAUAN on äärimmäisen mielenkiintoinen yhtye, joka ponnistaa alun perin Venäjältä 2000 kilometrin päästä Moskovasta keskeltä-ei-mitään, laulaa suomeksi ja toimii nyt Ukrainassa. Anton Belovin visiosta syntynyt ja metallijuurista utuisiin, universumin kokoisiin ambient-tunnelmiin kurottava yhtye on ehtinyt julkaista jo kuusi albumia. Seitsemäs, Kaiho, on vahvistettu julkaistavaksi maailmanlaajuisesti syyskuun 22. päivänä.

Anton Belov uskoo, että Kaiho on albumi, joka voi avata yhtyeen monelle uudelle kuulijalle – onhan kyseessä ehkä kevyin Kauan-albumi tähän mennessä. Suomen kieleen jo kauan sitten rakastunut Belov sai tällä kerralla mukaan myös suomalaisen huipputekijän: levyn sanoituksien takaa löytyy suomalainen laulaja ja lauluntekijä Marja Mattlar, jonka sanoituksia on kuultu aikaisemminkin raskaassa musiikissa Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen levyillä.

”Löysin Marjan musiikin ensimmäistä kertaa asuessani Lahdessa, jonka kauppunginkirjastossa oli monia hänen levyjään. Marja ääntää suomea moitteettomasti, ja rakastuin hänen yksinkertaisiin mutta samalla todella syvällisiin sanoituksiinsa”, Anton kertoo.

Anton kokeili erästä Marjan nettisivuilta löytämäänsä runoa väliaikaisena sanoituksena Kaiho-albumin sanoituksia vailla olleeseen biisiin. Lopputuloksesta tulikin niin upea, että hän päätyi kysymään Mattlarilta oikeutta käyttää runoa myös albumilla.

”Marja vastasi ja kertoi tietävänsä bändimme, yksi hänen pojistaan kuuntelee musiikkiamme. Ja näin kaikki alkoi. Työskentely hänen kanssaan oli mahtava kokemus. Hän ei ollut tehnyt aikaisemmin muille artisteille täysin uutta lyriikkaa, joten kyseessä oli uusi kokeilu silläkin tavalla, mutta tuo kokeilu onnistui sataprosenttisesti”, Belov toteaa tyytyväisenä.

Kaiho-albumin visuaaliset elementit ovat peräisin Belovin isoäidin vanhoista vesivärimaalauksista, joissa väreilee Antonin lapsuuden muistoja Troitskista. Nuo muistot yhdessä yhtyeen kiireisen nyky-kotikaupungin Kievin kanssa muodostavat mielenkiintoiset ääripäät ja lähtökohdan koko albumille. Levyn taiteellisesta visuaalisesta kokonaisuudesta vastaa berliiniläinen FELD (Erased Tapes, Nils Frahm, Ólafur Arnalds).

22. syyskuuta julkaistava Kaiho-albumi on ensimmäinen yhtyeen omalla levymerkillä ilmestyvä julkaisu, ja sen kansainvälisestä jakelusta vastaa Redeye Worldwide.

Albumin ensimmäinen single ja video Lapsenmuisto julkaistaan elokuun 18. päivänä.

Kauan on:
Anton Belov, laulu ja sävellykset
Alex Vynogradoff, basso, taustalaulu
Alina Belova, koskettimet, taustalaulu
Anatoly Gavrylov, viulu
Anton Skrynnik, rummut
 
kauanmusic.com | www.facebook.com/kauanmusic

Palaa »