31.07.2017, 12:12:26
SKEIN: "Deadweight" 22.9.2017
Syyskuussa julkaistava "Deadweight" on tamperelaisen metalliyhtye SKEININ toinen albumi. Tuottaja Tuomas Kokon (mm. Ghost Brigade, Swallow the Sun, Timo Rautianen & Trio Niskalaukaus) kanssa valmisteltu levy liikkuu yhtyeelle ominaiseen tapaan luonnollisen dynaamisesti murskaavan raskaista osista maalailevan kauniisiin tunnelmointeihin. 
 
Edellisestä, vahvasti konseptiin ja tarinaan nojaavasta "Of Wings Unfolding" -täyspitkästä poiketen "Deadweightin" kappaleet seisovat kukin omillaan. Sekä huutaen, että puhtaalla laululla tulkitut laulut luotaavat aihealueita aina vallan väärinkäytöstä ja yhteiskunnallisesta vastuusta ihmisyyden perusluonteen kautta henkilökohtaisiin kokemuksiin. Kokonaisuus on henkisen painolastin purkamisen myötä henkilökohtaisempi ja vahvempi kuin koskaan Skeinin uralla.

Vahvistuneet keikat 2017:
22.9. Tampere, Majava (acoustic)
22.9. Tampere, Doris
7.10. Helsinki, Golden Classics
14.10. Seinäjoki, Bar15
10.11. Tampere, Dog's Home
18.11. Pori, Monttu
 
Diskografia:
Deadweight, 2017, LP
Rapier, 2016, digisingle
Of Wings Unfolding, 2014, LP
Children of Light, 2012, EP
The Key I-III, 2011, EP
Skein, 2005, EP
 
Kokoonpano:
Sami Silvennoinen, vocals
Juha Höyssä, bass
Jarno Ojala, guitar
Hiski Marstio, guitar
Kari Ruissalo, drums
 
http://skeinband.com/ | http://www.facebook.com/skeinband
Palaa »