19.07.2017, 05:39:04
DISTRESS OF RUIN: Uusi "Iinsights" EP ilmestyy 15.9.2017

Itäsuomalainen melodista death metalia soittava DISTRESS OF RUIN julkaisee syyskuun ensimmäisenä päivänä uuden ”Insights” -nimisen EP:n. Julkaisu on järjestyksessään yhtyeen toinen ja sitä on työstetty hartaudella. Sen on tuottanut, miksannut ja masteroinut Nerve End -yhtyeestä tuttu monitaituri Joonas Kaselius. Kansitaiteet ovat italialaisen Francesco De Lucan käsialaa. Materiaali tulee kuunneltavaksi yleisimpiin suoratoistopalveluihin, ja levyä on mahdollista tilata myös fyysisenä kopiona.

Yhtye on juuri aloittanut facebook -sivuillaan kampanjan, jossa ostamalla hupparin levyn voi kuunnella jo ennakkoon. Levyltä on aikaisemmin julkaistu singlet To Become Feathered sekä kansainvälisestikin huomiota saanut Epiphany, joka löysi tiensä Spotifyn New Metal Tracks-listalle.

To Become Feathered 

Epiphany

Yhtyeen pääasiallinen säveltäjä kitaristi Simo Niiranen valottaa levyn nauhoitusprosessia seuraavasti:

”Aloitimme Insights-EP:n nauhoittamisen jo tammikuussa 2015, mutta matkan varrella kohtasimme lukuisia haasteita niin tietotekniikan pettämisestä vokalistin psyykeen romahtamiseen. Sessioiden aikana basistimme sai lapsen ja useampi yhtyeemme jäsen siirtyi asuntovelalliseksi. Paljon tapahtumia lyhyelle ajalle, mutta lopussa kiitos seisoo ja voimme olla tyytyväisiä lopputulokseen. Biisimateriaali on pitkään muhinutta hieman synkempää ja ehkä hyppysellisen kimurantimpaa kuin aikaisempi Predators Among Us -EP:mme. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä kuulijoissamme, mutta teemme tätä kuitenkin loppujen lopuksi itseämme varten ja olemme antaneet ehdottomasti kaikkemme, niin emme voi olla kuin iloisia kuinka asiat lopulta päätyivät”.

Yhtyeen vokalisti Lauri Ruotsalainen valottaa EP:n lyriikoita seuraavasti:

”Useampi vuosikymmen karkuun juoksemista ja murheiden kohtaamatta jättämistä kulminoitui burnoutiin, jonka esiin nostamaa pahoinvointia sain kanavoida uutukaisemme lyriikoissa ja niiden tulkitsemisessa. EP:llä kuultavat laulusuoritukset lyriikoineen ovat aidointa mitä sydämestäni on tähän päivään mennessä irronnut, enkä siksi ole kyennyt tiettyjä levyn biisejä kuuntelemaan nauhoitusten jälkeen. Nauhoitusprosessi oli minulle hyvin katarttinen kokemus, ja uskon tämän myös näkyvän tulevilla keikoillamme syvänä ymmärryksenä tapahtumien tarkoituksellisuudesta”.

Distress of Ruin on vuonna 2010 perustettu mielen myrskyistä suuntansa saava melodeath-pumppu, joka on aikaisemmin julkaissut hyvän vastaanoton saaneen "Predators Among Us" -EP:n ja keikkaillut aktiivisesti ympäri Suomen. "Insights"-EP on yhtyeen toinen omakustanteinen julkaisu, joka porautuu yhä syvemmälle ihmisenä olemisen kipuisiin kohtiin.

Biisilista:

In The Heart Of Chaos / To Become Feathered / Epiphany / The Explorer / Ablaze In The Ruins.

KOKOONPANO
Riku Romppanen – rummut
Sami Tolonen – basso
Harri Säynevirta – kitara
Simo Niiranen – laulu & kitara
Lauri Ruotsalainen – laulu

DISKOGRAFIA
Predators Among Us 2013 (omakustanne)
Insights 2017 (omakustanne)

http://distressofruin.com/ | https://www.facebook.com/distressofruin | http://instagram/distressofruin

Palaa »