16.06.2017, 07:08:53
KORPIKLAANI - Made In Russia -dokumentti tehdään joukkorahoituksen turvin

Promised Land Of Heavy Metal -dokumenttielokuvan tekijä Kimmo Kuusniemi käynnistää joukkorahoitushankkeen KORPIKLAANI - Made In Russia -dokumentilleen. Elokuva seuraa Korpiklaanin elämää suurempaa bändikiertuetta, joka vei läpi koko laajan Venäjän. Lentokoneita, yöjunia, busseja, 15 keikkakaupunkia, 19 000 km 18:ssa päivässä.

Made In Russia on eeppinen rockdokumenttielokuva folkmetalliyhtye KORPIKLAANISTA ja heidän Venäjän-kiertueestaan vuonna 2016.

”Kiertue alkoi Pietarista ja vei meidät Siperian läpi Vladivostokiin Japaninmeren rannalle, ja sieltä takaisin Moskovaan. Keikkoja oli 15:ssä kaupungissa, matkasimme 19 000 km lentokoneissa, yöjunissa ja busseissa. Ja kaikki tämä vain 18:ssa päivässä! Koimme elämää suuremman seikkailun eksoottisella Venäjällä, Siperian suurkaupungeissa, Habarovskin Nanai-kansan parissa 30 asteen pakkasessa, maailman syvimmän järven Baikalin rannalla. Ja saimme tavata bändin omaperäisen hienoja faneja ympäri Venäjää”, kertoo ohjaaja Kimmo Kuusniemi.

”Olen tehnyt dokumenttifilmejä jo pitkän aikaa mutta tämä Venäjän-kiertue oli tähän mennessä kaikkien aikojen upein, elämänkatsomusta avartava kokemus. Usein tuntui, että olimme kulkeneet ajassa taaksepäin, suurten seikkailujen aikakauteen.
 
Näin mittava koko Venäjän kattava kiertue on vielä harvinainen länsimaisille bändeille, joten venäläisyleisö näytti tunteensa, bändiä kohtaan tuntemansa arvostuksensa ja mahtavan intonsa – avoimesti joka keikalla. Tämä näkyi myös Korpiklaanin esityksissä: bändi, joka on muutenkin loistava lavalla, ylitti tasonsa aina.
 
Kokeneelle dokumenttiohjaajalle tämä kiertue tarjosi aivan uusia haasteita. Olimme koko ajan tien päällä ja välillä piti kuvata samalla kun kannoin kasseja junaan, bussiin tai lentokoneeseen. Käyttämällä uusinta  digitaalitekniikkaa pystyin taltiomaan filmille mielenkiintoisia tapahtumia, jotka vanhalla teknologialla olisivat jääneet kuvaamatta. Bändin hyvät ja huonot hetket tien päällä eksoottisessa maassa, syvästä väsymyksestä huippufiiliksiin on nyt taltioitu videolle. Kuvasin myös kaikki 15 keikkaa ja musiikki taltioitiin moniraitanauhuriin jatkotyöstöä ja korkeatasoista musiikkikokemusta silmälläpitäen.”
 
Kuusniemi kuvasi kaiken kaikkiaan yli 80 tuntia filmimateriaalia keikoilta, bäkkäreiltä, hotelleista, lentokoneista, yöjunista, busseista, Siperian kaupungeista ja venäläisestä yleisöstä, puhumattakaan bändihaastatteluista.
 
Made in Russia kuvattiin marras-joulukuussa 2016, ja se on nyt lopputuotannossa.
 
”Joukkorahoituksen tuotosta riippuen filmistä tulee vähintään tunnin mittainen mutta mitä enemmän rahoitusta saamme, sen enemmän valmistuu ekstroja, livemusiikkiklippejä ja muuta herkkua joukkorahoittajille”, sanoo Englannissa asuva Kuusniemi.
 
”Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia julkaista filmiä muille kuin joukkorahoittajille. Eli nyt vain joukkorahoittajat näkevät filmin, live musiikkivideot ja muut eksklusiiviset extrat.”
 
Filmin lopputyöstöstä vastaa Kimmo Kuusniemen kanssa hänen työkumppaninsa Eugene O’Connor.
 
Eugene O’Connor: ”Olen tehnyt useita bändidokumentteja vuosien varrella mutta toivon että olisin voinut olla Kimmon ja Korpiklaanin matkassa Venäjällä! Kimmon elokuvamateriaali on todella mielenkiintoista ja ainutlaatuista. Kimmo on onnistunut taltioimaan Korpiklaanin perusolemuksen loistavana lavabändinä ja kiertue-elämän tässä eksoottisessa road moviessa. Olen todella tyytyväinen, kun saan tehdä työtä tämän elokuvan parissa.”
 
Tsekkaa Indiegogo-joukkorahoituskampanja tästä linkistä. Lisätietoa löytyy leffan verkkosivuilta: MadeInRussia.co.uk, ja leffan Facebook-sivulta.
 
Kimmo Kuusniemi on Englannissa asuva ammattimainen elokuvantekijä ja muusikko. Hän on ohjannut, tuottanut, kuvannut ja leikannut runsaasti musiikkivideoita sekä kansainvälisiä tv-dokumentteja ja sarjoja.
 
Yhteistyökumppaninsa Eugene O’Connorin kanssa he ovat tehneet yhdessä ja erikseen töitä mm. sellaisten artistien kuin Black Sabbath, Iron Maiden, Madonna, Rush ja Red Hot Chili Peppers kanssa.
 
Kimmon bändi Sarcofagus perustettiin vuonna 1978. Sarcofagus oli Suomen ensimmäinen hevimetallibändi. Vuonna 1980 Kuusniemi tuotti ja ohjasi todennäköisesti maailman ensimmäisen tv-tuotantotasoisen koko albumin mittaisen musiikkivideon ”Moottorilinnut”. Videolla esiintyivät Sarcofaguksen kanssa mm. Kirka ja Muska Babitzin.
 
2008 Kimmo Kuusniemi tuotti kansainvälisen tv-dokumentin ”Promised Land Of Heavy Metal”, joka oli katsaus Suomen poikkeukselliseen metallimusiikkiskeneen. Filmi oli yhteistuotanto Ylen viihdetoimituksen kanssa. Kimmoa on kutsuttu Suomi-metallin kummisedäksi, ja tämä tunnettavuus antoi hänelle poikkeuksellisen mahdollisuuden lähestyä niin metalliskenen keskeisiä kuin muitakin henkilöitä. Jopa presidentti Tarja Halonen suostui Kimmon haastateltavaksi elokuvassa. Samanlainen luottamuksentunne oli myös tärkeä elementti Korpiklaanin Venäjän -kiertueella. Muusikot tiesivät Kimmon taustan ja häneen täydellisesti: kamerat saivat käydä esteettä ja luonnollisessa ilmapiirissä.
 
Indiegogo-joukkorahoitus: https://igg.me/at/Korpiklaani-Documentary/x/7120742 | http://www.madeinrussia.co.uk | www.facebook.com/KorpiklaaniMadeInRussia/ | https://twitter.com/HeavyMetalFilm | www.korpiklaani.com

Kerro kaverille Palaa »