29.04.2017, 12:52:16
Kuuntelussa OVERBOOSTIN esikois-EP

Kajaanilaisen, kolme vuotta sitten perustetun hard rock -bändi OVERBOOSTIN esikois-EP ”The 1st” julkaistaan toukokuun 5. päivä.
Musiikissaan yhtye kunnioittaa hard rockin ja bluesin perinteitä tuoden niihin omaa ilmettään Hanne Kiviojan monipuolisilla
laulumelodioilla sekä tyylitajuisella kitaroinnilla.

”The 1st” on todisteemme siitä, että riffipainotteinen rokki elää ja voi hyvin! Meillä on ollut alusta asti visiona tehdä itsemme näköistä
musiikkia, jossa yhdistelemme vapaasti hard rockia, bluesia, poppia ja jopa jazzahtavia elementtejä, sillä emme halua rajoittaa itseämme
musiikin luomisen suhteen. Aloitimme täysin coverbändinä ja nyt teemme töitä oman materiaalimme eteen”, yhtyeen laulaja Hanne Kivioja kertoo EP:n sisällöstä.

Esikoisen varpajaisia vietetään Rock House Kulmassa Kajaanissa 6.5. alkaen klo 22

”THE 1ST” -BIISILISTA
1. Better Safe Than Sorry
2. Losing My Mind
3. Tearing Me Apart
4. Pleasure And Pain

KOKOONPANO
Hanne Kivioja – laulu
Olli Moilanen – kitara & taustalaulu
Arto Moilanen – rummut
Antti Saavinen – basso & taustalaulu

https://www.facebook.com/overboostband/


   

EP:n avauskappale ”Better Safe Than Sorry” on kuultavissa myös YouTubessa:

Laulaja Hanne Kivioja kuvailee minarin kappaleita seuraavasti::

1. Better Safe Than Sorry

Better Safe Than Sorry on 80-luvun hengestä ammentava, suoraa hard rock -poljentoa oleva biisi, jossa on myös metallimusiikin piirteitä kuultavissa. Ollin kitarariffi vangitsi muun bändin huomion heti syntyessään ja kitarasoolo täydensi biisin tarinaa. Hannen ja Ollin yhteistyö biisiä tehdessä sai aikaan myös kokonaisuuteen sopivan loppusoolon. Biisi on energinen, intensiivinen ja monipuolinen, sen vuoksi tämä kappale valittiin ennakkokuunteluun ennen EP:n julkaisua.

2. Losing My Mind

Losing My Mind on EP:n energisin ja nopeatempoisin biisi, joka sai alkunsa introriffistä. Olli mietti onko kappale jopa OverBoostille liian outo ja erikoinen mutta Hanne sai vakuutettua Ollin kappaleen potentiaalista. Eräänlaisesta outoudesta onkin muodostunut OverBoostin tavaramerkki ja tässä kappaleessa sitä edustaa omintakeinen kitarointi. Kappaleen sanoituksetkin saivat alkunsa vasta muun biisin ollessa kasassa. ”Tiedättekö sen hetken, kun kontrolli katoaa hetkellisesti.. sydän hakkaa, veri tuntuu kiehuvan, ajatukset juoksevat niin lujaa ettei niistä saa koppia. Tuntuu kuin koko minuus katoaa ja muuttuu hetkellisesti toiseksi ihmiseksi. Losing my mind, don’t know who the hell I am anymore.” Näin Hanne kuvaa kappaleen tekstin syntyä kitarasoolon innoittamana.

3. Tearing Me Apart

Tearing Me Apart on fiilikseltään EP:n raskain biisi. Tämä kappale syntyi yhdistämällä uutta ja vanhaa: väliosa ja kitarasoolo ovat olleet olemassa jo vuosia mutta nyt ne löysivät oman paikkansa! Ollin monipuolinen kitarointi pääsee oikeuksiinsa tässä biisissä, jossa on vivahteita niin flamenco-näppäilystä kuin surf-rautalankamusiikista.

4. Pleasure and Pain

Pleasure and Pain on yksi OverBoostin ensimmäisistä omista tuotoksista. Kitarasoolon Hendrix-tyylinen fuzz-soundi täydentää kokonaisuutta tässä OverBoostin perinteikkäimmässä rockbiisissä. Ja lopputuloksena on raakaa rockia! Laulun vapaus rytmiikasta ja laaja ambitus toimivat tässä yhteydessä hyvin ja viestii siitä, että kaikkea ei tarvitse määritellä vaan mennään vapaasti sinne minne halutaan. Tässä kappaleessa haluttiin säilyttää live-meininki myös nauhoitetussa versiossa ja siinä onnistuttiin omasta mielestämme hyvin.

Kerro kaverille Palaa »
Bookmark and Share