-->
07.04.2017, 13:22:51
ENSIFERUMIN äänitysprosessissa vanhan liiton meininki

Kuten aiemmin kerrottu, ENSIFERUM linnoittautui hiljattain taas Astia studioon Lappeenrannassa, paiskimaan töitä täyspitkän numero seitsemän parissa. Levykäisen tuottaa taas kerran Anssi Kippo (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwine jne.) ja läystäkkeen julkaisee syyskuussa 2017 Metal Blade Records. Enskat, tai tarkemmin Sami Hinkka, kertoo äänitysprosessista studiossa seuraavaa.

"Hei, jengi! Tervehdys Astia-studiosta!

Haluamme purkittaa tälle albumille live-energiamme ihan uudella tasolla ja parhaalla mahdollisella soundilla, joten äänitimme biisit soittaen ne livenä yhdessä, samalla kun rumpuja äänitettiin. Suurin osa bassoraidoista siirtyi levylle juuri näistä liveotoksista, joten levyllä on taatusti paras mahdollinen groove. Levyllä on ilman klikkiä äänitettyjä kappaleita, joten get ready for some serious rocking!

Se kun tuo Anssi Kippo on tuommoinen studiovelho, hän on synkronoinut legendaarisen Otari MTR-90mk2 -kahden tuuman nauhatallentimen (sellainen on mm. Metallican 'Nothing Else Matters' -videolla) kiinni tietokoneeseensa, joten mehän nauhoitetaan rumpuja, bassoa, rytmikitaroita ja lauluja vanhan koulun tyyiiin nauhalle, ja mikä ei sinne sovi, menee sitten tietokoneelle. Miksauskin tehdään analogisesti, joten soundi pysyy mahdollisimman raakana, iskevänä, ja prosessoimattomana!

Toinen viikko on melkein ohi, ja olemme täydellisesti aikataulussa: rummut, bassot ja puolet komppikitaroista ovat valmiita. Teemme n. 12 tunnin päiviä, joten valitettavasti tällä kertaa meillä ei ole teille 'viikon olutta', tai muita hassutteluvideoita, mutta sellaisiin on enemmän aikaa sitten kun albumi on valmis, ja päästään taas rundille. ;)

Perästä kuuluu! Cheers!"


Ennen levynjulkaisua ENSIFERUMIA voi nähdä kesän Euroopan-festareilla . Alla rundipäivät, lisää tulossa:

ENSIFERUM tour dates:
Apr. 7 - Metal Franconia Festival - Dettelbach, Germany
Apr. 8 - Durbuy Rock Festival - Durbuy, Belgium
June 3 - Metal Open Air Plzen - Plzen, Czech Republic
June 24 - Montebello festival - Montebello, Canada
June 30 - Rockfest Barcelona - Barcelona, Spain
July 1 - Hoernerfest - Brande-Hörnerkirchen, Germany
July 2 - Battlefield festival - Milan, Italy
July 13 - Dong Open Air - Neukirchen - Vlyn, Germany
Aug. 17 - Summerbreeze festival - Dinkelsbühl, Germany

http://www.facebook.com/Ensiferum | http://www.ensiferum.com | http://www.metalblade.com/ensiferum

Kerro kaverille Palaa »
Bookmark and Share