-->
08.03.2017, 17:12:41
HEAVY METAL PERSE -lyyrikko debytoi kirjailijana

Vapaa kirjoittaja ja useassa bändissä musiikkia tekevä Heikki Romppainen on julkaissut ensimmäisen kaunokirjallisen teoksensa "Ikuisten kesien aika".

Heavy- ja hardcore -yhtyeissä kuten HEAVY METAL PERSE, YDINPERHE ja THE CARNIVAL vaikuttavan Romppaisen runoteos kuljettaa lukijaa läpi myyttien ja näkyjen, muinaissuomalaisuuden hämäristä tulevaisuuden utopioihin ja arjen karuun kauneuteen. Kokoelman nimi Ikuisten kesien aika henkii rationaalisen logiikan ylittävää hurmoksellisuutta, jollaista kohti ihminen kurkottaa sukupolvesta toiseen.

”Halusin kokoelman olevan kokonaisuutena tarkoin jäsennelty mutta silti tyyliltään vapaasti rönsyilevä. Paikoin salaperäinen, vapaasti naiivi tai typerä ja toivottavasti myös viihdyttävä, ajatuksia herättävä luettava. Säkeiden ei tarvitse aina olla loppuun asti hiottuja ja kiveen hakattuun totuudellisuuteen, suuruuteen pyrkiviä. Jos runous saa tallennettua yhden aikalaisen ajatuksia niin, että joku muukin asiasta kiinnostuu, niin hyvä.”

Esimerkiksi HMP-yhtyeen sanoitukset – joista Romppainen pääosin vastaa – ovat herättäneet huomiota alan medioissa:

”Harva, jos kukaan, kirjoittaa suomenkielisiä metallisanoituksia paremmin--.” (KaaosZine)
”Sanoituksellisesti nämä pääosin synkät tarinat ovat nappisuoritus, eipä ole ennen tullut vastaan näin onnistunutta suomenkielistä metallilyriikkaa. Näitä ei liene rustattu ihan ammattikoulupohjalta?” (Imperiumi.net)
”-- sanoituksiltaan -- ehtymätön mielenkiinnon lähde. Riimittely on sulavaa ja lyriikoiden sisältö kokeilevan kekseliästä ja hauskaa, kuitenkin juuri ja juuri vailla korniuden tai tekotaiteellisuuden sudenkuoppia. Tätä omaleimaisuutta -- kannattaa jatkossakin vaalia.” (Inferno)
 
Teos on osa Mediapinta Oy:n 100 runokirjaa –kampanjaa, jonka aikana se julkaisee Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi saman määrän runokirjoja.

Kerro kaverille Palaa »
Bookmark and Share