-->
04.03.2017, 11:34:12
Dark folk -yhtye UINUOS kirjoitti levydiilin, albumi loppuvuodesta

Dark folkia soittava UINUOS on allekirjoittanut sopimuksen portugalilaisen Equilibrium Musicin kanssa. Uinuos julkaisee yhtiön kautta ensimmäisen EP:n keväällä ja kokopitkä albumi on tarkoitus julkaista loppuvuodesta 2017.

Uinuos on eteläsuomalainen synkkää, perimystiistä folkkia soittava kokoonpano, joka ammentaa inspiraationsa luonnosta ja kansallismytologiasta.

Yhtye aloitti taipaleensa 2016 EMBASSY OF SILENCESTÄ tuttujen Ines Lukkasen (laulu) ja Tero Kalliomäen (kitarat) sivuprojektina. Idea syntyi alunperin jo vuonna 2009 kun Tero ja Ines työskentelivät yhdessä SAATTUEEN Vuoroveri -albumin akustisen raidan ‘Synnistä syntynyt’ äänityksissä. Nimi “Uinuos” on otettu suoraan kappaleen sanoituksista.

Sävellystyön käynnistyttyä kävi selväksi, että projekti ansaitsi kasvaa kokonaiseksi yhtyeeksi. Jousisoittimet ja etniset lyömäsoittimet olisivat juuri sopiva lisä Uinuoksen tunnelmaan. Tero valitsi mukaan Aapo Romun (Vanguard, Ajattara, AVRA), jonka kanssa oli ennenkin työskennellyt eri yhteyksissä. Pian kappaleisiin oli äänitetty selloraidat Teron ‘KillHill’ studiolla. Lotta Ahlbeck (Helo) äänitti viuluraitoja, ja pian mukaan otettiin perkussionisti Moilu Moilanen (Joensuu Riihimäki, Tero-Petri & Korvaamattomat), jonka Aapo tunsi entuudestaan toisen projektin yhteydestä. Kurkkulauluja ja erikoisempia lauluosuuksia varten Tero houkutteli kelkkaan myös Teppo Tirkkosen. Aslak Tolonen täydentää sointia kanteleella ja osallistuu niin ikään sävellystyöhön. Ines vastaa kaikista Uinuoksen sanoituksista.

Tero toimii yhtyeen kitaristina, tuottajana ja pääasiallisena säveltäjänä. Teoksissa kuullaan esimerkiksi jouhikkoa muiden erikoisuuksien joukossa. Lyhyessä ajassa Uinuos on jo muodostanut oman, tunnistettavan tyylinsä.

Vuoden 2017 alussa Uinuos solmi levytyssopimuksen portugalilaisen Equilibrium Music -yhtiön kanssa. Yhtiön pääpainopisteenä ovat folk-, etno- ja ambient-musiikki.

Tällä hetkellä yhtye viimeistelee esikoislevynsä kappaleita julkaisua varten.

Uinuos:
Ines Lukkanen - laulut, sanoitukset, sävellys, sovitus
Tero Kalliomäki - kitarat, jouhikko, sävellys, sovitus, tuotanto
Aapo Romu - sello, sävellys, sovitus
Mika “Moilu” Moilanen - lyömäsoittimet, sävellys, sovitus
Teppo Tirkkonen - kuorot ja kurkkulaulu

Vierailijat:
Aslak Tolonen - kantele (Nest, Syven)
Lotta Ahlbeck - viulu (Helo)

Sen siliän tien (music video):

Taivaannasta (music video):

 

 

 

www.facebook.com/uinuos | www.equilibriummusic.com

Kerro kaverille Palaa »
Bookmark and Share