-->
10.01.2017, 16:19:35
Kantelemetalliyhtye VALKEAT julkaisee eponyymin esikoisensa 20.1.

Kanteleensoittoa metallimusiikkiin yhdistävä VALKEAT julkaisi ensimmäisen musiikkivideonsa "Aallot" perjantaina 25.11 Soundi-lehden ensinäytössä. Kantelevalmistaja Koistinen Kanteleen kanssa yhteistyössä toteutettu raskas kantelemusiikki sai maamme suurimman musiikkimedian Soundi-lehden heti kysymään: "Tässäkö seuraava iso juttu?”. Yhtyeen kanteleensoittaja Eppu Puhjo kertoo bändin saaneen yhteydenottoja jo useista ulkomaisista medioista.

KATSO AALLOT-VIDEO TÄÄLTÄ.

Valkeat on vuonna 2014 perustettu metalliyhtye, jonka musiikissa sähköinen kanteleensoitto yhdistyy moderneihin metalli- ja rock-äänimaisemiin. Ensimmäisen demoäänitteen julkaisun myötä bändi solmi levytyssopimuksen suomalaisia metalliyhtyeitä maailmalle vieneen Redhouse FMP:n (Whispered, Tracedawn..) kanssa kesällä 2015. Debyyttialbumia työstettiin intensiivisesti vuoden verran, ja sen tekemiseen osallistuivat myös Nighwishin musiikkia työstäneet ammattilaiset. Yhtyeen nimeä kantava albumi julkaistaan 20. tammikuuta 2017.

Vaikka Valkeat tekee musiikkinsa suomenkielellä, kertoo yhtyeen kanteleensoittaja Eppu Puhjo bändin musiikin herättäneen kiinnostusta myös rajojemme ulkopuolella. “Haastattelupyyntöjä on tullut jo brittiläiseltä ja hollantilaiselta medialta. Brasiliasta taas pyydettiin, että voitaisiinko sinne saada levyjä levitystä varten. En toisaalta ole yllättynyt, sillä Kalevala ja kansanperinnevaikutteinen metallimusiikki on aina ollut suositumpaa ulkomailla kuin Suomessa. Suomen kieli koetaan ulkomailla eksoottisena ja poikkeuksellisen kauniina: äidinkielemme ja Kalevala inspiroivat jopa J.R.R. Tolkienia kirjoittamaan Taru Sormusten Herrasta trilogian ja luomaan aikamme kiehtovimman fantasiamaailman!”, kertoo Puhjo.

“Tänä päivänä Suomi on yksi maailman kiinnostavimmista matkailumaista. Me halutaan heittää bensaa liekkeihin ja näyttää kaikille, miten taianomainen musiikkikulttuuri meillä täällä on!” avaa puolestaan yhtyeen keulahahmo Miikka Virtapuro.

Yhteistyötä johtavan kantelevalmistajan kanssa

- Koistinen Kanteleen toimitusjohtaja Hannu Koistinen kertoo kehittäneensä modernit kantelemallinsa juuri tällaista käyttöä varten: “Olen halunnut luoda kanteleistamme uusia yleissoittimia kaikkiin musiikkityyleihin. 25 vuotta sitten asettamani tavoite onkin pitkälti saavutettu ja kanteleen käyttö on laajentunut yli genrerajojen: Valkeat tekee sillä ulkomailla asti kiinnostavaa metallimusiikkia, Lauri Schreck kilpailee parhaillaan Talent Suomen Finaalissa, siskoni Ritva Koistinen soitti alkuvuodesta New Yorkin maailmankuulussa Carnegie Hallissa ja Eija Kankaanranta soittaa kannelta Kaija Saariahon oopperassa, jota esitetään useissa eri maissa.”

“Olen aina tähdännyt kanteleen kansainvälistämiseen ja uskonut, että kanteleidemme soinnilla on paljon Suomea laajempi yleisö ja markkinat. Tällä hetkellä monella rintamalla syntyykin uutta ja kantele näkyy nyt laajemmin kuin koskaan. Koistinen Kanteleesta on jo kehittynyt Suomen suurin soitinvalmistaja ja tavoitteemme ovat myös ulkomailla. Valkeiden avaus metallimusiikissa on yksi innostavimmista ja uskon tämän olevan vasta alkua tulevalle.” Koistinen toteaa.

http://www.facebook.com/valkeat

Kerro kaverille Palaa »
Bookmark and Share