Runenwacht

Berliinin-kirjeenvaihtajamme käväisi Rock Bar Blacklandissa haastattelemassa Stuttgartin kulmilta ponnistavaa blackmetalliyhtye Runenwachtia.

Kuten niin pirun monen (pun intended) metalliorkesterin kohdalla, Runenwachtinkin syntymässä taisi alkoholilla olla osuutta asiaan. Yhtyeen perustivat vuonna 2011 kitaristi-rääkyjä Rex ja hänen kaverinsa  Wulfgar, joka sittemmin, vuonna 2014, otti yhtyeestä nk. ritolat. Mutta eipä mennä asioiden edelle.

Ensimmäisen äänitteensä, Schrei des Hasses EP:n aikaansaamiseen kaksikolta meni vuosi ja sen äänittämisen toinen. Yhtyeen sanojen mukaan heille tarjotut levytyssopimukset eivät miellyttäneet, joten parivaljakko päätti loppuvuodesta 2013 saatella minarinsa markkinoille omin voimin.  

EP:n julkaisun jälkeen kaksikon seuraava looginen askel oli tietenkin lähteä keikoille, joten Runenwachtille tuli tarve saada jostain rumpali ja basisti, jotka pian löytyivätkin herrojen Os ja Sturmkaiser muodossa. Uusin jäsenin vahvistettuna Runenwacht teki uransa ensimmäiset keikat kotikulmillaan Stuttgartin ympäristössä.

Seuraavan albuminsa Runenwacht teki nelimiehisenä suurimmaksi osaksi vuoden 2012 aikana. Kappaleet teki enimmäkseen Rex. Melkeinpä jo yhtyeelle tapaa muodostaen, Runenwacht odotti tämänkin tuotoksensa äänittämistä yli vuoden, kunnes käväisi Blasphemy Halls -studiolla purkittamassa Support Your Local Underground -nimen saaneen levynsä. Sekin julkaistiin alkujaan EP:n lailla omakustanteena, mutta pian tämän jälkeen Wolfmond Production -yhtiö halusi uudelleenjulkaista albumin, minkä seurauksena Runenwacht teki yhtiön kanssa seuraavankin levyn kattavan levystyssopimuksen. Support Your Local Underground julkaistiin virallisesti joulun 2014 kieppeillä.

Muutaman keikankin Supportin... jälkeen Runenwacht teki, mutta koska albumin äänityksiin pääseminen oli kestänyt niin ruton kauan, Rexillä oli koossa jo seuraavankin albumin kappaleet. Näistä biiseistä koostui sittemmin yhtyeen toinen kokopitkä, Des Goden Werk, mutta ennen kuin sen tekoon päästiin, Wulfgarin ja Rexin sukset menivät, kuten aikaisemmin todettiin, niin sovittamattomalla tavalla ristiin, että Wulfgar sai lähteä. Runenwacht päätti jatkaa kolmimiehisenä.

Myös Des Goden Werk äänitettiin Blasphemy Hallsissa ja julkaistiin Wolfmond Productionin suojissa. Lokakuussa 2015 ilmestynyt albumi vei Runenwachtin ensimmäiselle laajemmalle Saksan-kiertueelleen alkuvuodesta 2016.

Viimeisimmän albuminsa, Machtergreifung, Runenwacht julkaisi vuoden 2017 tammikuussa uuden yhteistyökumppaninsa Northern Fog Recordsin kautta. Rex korostaa, että nimestään ("vallankumous") huolimatta albumilla ei ole poliittista sanottavaa, levyn nimi vain tuntui hänestä sopivalta sen jälkeen kun hän oli kenkäissyt Wulfgarin yhtyeestä.

Siinäpä ne oleellisimmat, mutta Janne Vuorelan haastattelussa (alla) Rex kertoo yhtyeensä käänteistä tarkemmin, ja sivuaa myös blackmetallin historiaa, olemusta ja nykytilaa sekä suurinta idoliaan, Motörheadia. Ääneen pääsee toisinaan myös solistiaan hiljaisempi rumpali Sturmkeiser.

FACTS FILE
UUSIN JULKAISU HAASTATELTAESSA

Machtergreifung
KOTIPAIKKA
Esslingen, Baden-Württemberg

JÄSENET
Rex - kitara, laulu
Øs - basso
Sturmkaiser - rummut


DISKOGRAFIA
Schrei des Hasses EP 2013
Support your local Underground 2014
Des Goden Werk 2015
Machtergreifung 2017
© Imperiumi MMVII. Teksti: Mape Ollila. Haastattelu: Janne Vuorela   Kuvat: Runenwacht. Video: Karo Riikola. Creative Commons.
http://www.runenwacht.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 943 Palaa »