Festariraportti: JCR Live! 2017

Valehtelisin, jos väittäisin lähteneeni Jäälin kyläjuhlien päätteeksi järjestettyyn JCR Live -tapahtumaan valtaisaa festarimeininkiä uhkuen. Saatoin niin ikään lähestyessäni Oulun koillispuolelle jäävää Jääliä tuumata itsekseni, mahtaisiko Battle Beastin tähdittämällä pienfestarilla olla kummoinenkaan määrä kuulijakuntaa. Maallikon silmin katsoessani pääbändin edesottamuksia hitaasti hämärtyvässä kesäyössä näytti siltä, että plussan puolelle mentiin.

 

TEMPLE BALLS

Temple Balls oli vähällä tehdä viime vuonna ”amorphikset”, sillä se osui lähes aina kohdalleni, minne tahansa festarikompassini osoittikin. Viimeisestä näkemästäni keikasta oli kerennyt vierähtää puolisen vuotta, ja Traded Dreams -esikoisplattakin saatu pihalle. Ei Jäälihallin pihalla järjestetty pienbakkanaali kerännyt missään vaiheessa aidat paukkumaan saanutta yleisöä, ja ”Pallien” aloittaessa rupeamansa lavan edustalle olisi voinut halutessaan pystyttää vaikka pihakirppiksen. Vähäisestä yleisömäärästä huolimatta jotkut onnistuivat saamaan aikaiseksi nopeasti tiensä päähän tulleen käsirysynkin.Temple Balls muokkasi totuttua biisijärjestystä hieman uuteen uskoon, ja vaikkapa tähän osoitteeseen toistuvasti koliseva Freak Flag läppäsi ylävitoset bändin esikuville tällä kertaa jo settilistan toisena rallina. Tulikokeet jo ajat sitten läpäisseet rallit lunastivat paikkansa tälläkin keikalla, vaikka tuskin lienen ainoa, joka saattoi ihmetellä huuli pyöreänä, kun uunituoretta Whole Lotta Rosie -lainaa ei kuultukaan. Viihdyttävintä osastoa kolmevarttisen aikana tarjosivat taannoin tuore kepittäjä Niko Vuorela ja ilmeisesti taas kerran liian pienelle lavalle sijoitettu laulaja Teronen. Yleisöhuudatukset menivät harakoille, mutta ”michaelmonroet” onnistui: jätkä kapusi lavansivun pystypalkkia pitkin kohti lavan kattorakenteita kuin itse Monroe konsanaan.

 

HAPPORADIO

Toisinaan kehotetaan poistumaan mukavuusalueelta ja ottamaan vastaan sitä, mitä annetaan. Teinpä tällä tavoin Happoradion keikan osalta, ja mietinkin ennen keikkaa itsekseni, montako rallia tätä nykyä bändiltä tiedän edes nimeltä. Taisipa niitä juuri ja juuri puolikkaan festarisetin verran muistua lopulta mieleen, ja bändi soittikin biiseistä jokaisen. Enpä kokenut liiemmin eufonisia hetkiä keikan saatossa, vaan onhan se siitä huolimatta kiva seurata, kun muu festarikansa ottaa tilanteesta ilon irti ja viihtyy. Kieltämättä setin päättänyt Leevi And The Leavings -ralli Unelmia ja toimistohommia lähetti onnistuneet terveiset Gösta Sundqvistille.

 

BATTLE BEAST

Battle Beast sinetöi illan soittaen samalla alkaneen festarikauden ensimmäisen keikkansa Suomessa. Bändi oli saapunut vastikään Belgian jättimäisestä Graspop Metal Meetingistä, ja 50000 ihmisen yleisö vaihtui reippaasti pienempään. Eipä se menoa millään lailla haitannut, ja bassoa käskyttävä Eero Sipilä antoi ison käden jääliläisyleisölle. Tähän yhtyi myös Noora Louhimo: ”kyllä suomalainen suomalaisen tunnistaa.”

Kuulin Jäälissä ensimmäistä kertaa biisejä Bringer Of Painiltä, ja onnekseni sitä osastoa tulikin riittämiin. Kuten uumoilla saattoi, Straight To The Heart avasi pelin, ja nimikkobiisiin edetessä meno kiihtyi maksimilukemiin. Battle Beast ei liiemmin kursaillut, vaan kiskoi niin ison määrän biisejä kuin aika antoi periksi. Bändi kolusi katalogiaan läpi tasaiseen tahtiin tarjoillen välillä uudempaa, välillä vanhempaa. Jääliin saapunut fanikunta oli eittämättä sellaista sorttia, ettei nyrkit liiemmin laskeneet alas, tarjoiltiin lavalta sitten useamman vuoden ajan hypessä marinoituneita ralleja tai likimain uunituoretta materiaalia. Onhan bändi tiennyt jo hyvän aikaa, mitä tehdä ja miten saavuttaa haluamansa, vaan väitänpä kuitenkin tuoreimman levyn kohdalla musikaalisten palasten loksahtaneen palapelissä oikeille kohdilleen. Vielä kun illalle laitettiin sinetti bändin toistaiseksi parhaalla rallilla, Beyond The Burning Skiesillä, poistuin alueelta tyytyväisin mielin.

© Imperiumi MMVII. Teksti: Samuli Keskitalo   Kuvat: Samuli Keskitalo
http://www.jcr.fi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 724 Palaa »