Rebellious Spirit

Saksalainen Rebellious Spirit julkaisi hiljattain kolmannen täyspitkänsä, New Horizonsin. Nelikko aloitti Mötley Crüen kaltaisten jättien viitoittamalla polulla, muutti toiseen levyyn tultaessa tyyliään askeleen kohti modernimpaa ilmaisua, ja tuoreimmalla täyspitkällä bändi löysi todellisen identiteettinsä. Laulaja-kitaristi Jannik Fischer on ollut alusta asti bändin pääasiallinen biisinikkari, ja päätinkin kysyä häneltä itseltään bändin varhaisista ajoista sekä syitä tyylimuutokseen.

 

UNELMA BÄNDISTÄ

Sovittuun aikaan linjan toisessa päässä vastaa leppoisalla tuulella oleva Fischer, ja pääsemmekin nopeasti pienen alkurupattelun jälkeen itse asiaan. Rebellious Spiritin nykyinen tyylisuunta myötäilee pitkälti Linkin Parkia, mutta bändi aloitti paljon suoraviivaisemman kasarirockin parissa.

– Klassinen hard rock johdatti meidät musiikin pariin. Kaikkien meidän vanhemmat kuuntelivat paljon AC/DC:n, Skid Row’n ja Mötley Crüen kaltaista musiikkia, ja sieltä se sitten tarttui nuorempaan sukupolveen. Kun Rebellious Spirit perustettiin ja aloimme duunata Gamble Shot -debyyttiä, esikuvien viitoittama polku tuntui silloin oikealta. Minä varsinkin halusin olla kuten suurimmat idolini, eikä vähiten juuri Angus Young. Hän on muutenkin ollut suurin innoittajani ihan sieltä asti, kun aloitin soittamaan kitaraa seitsemänvuotiaana. Slash niin ikään myös, ja laulamisen osalta voisin nimetä suurimmiksi idoleiksi Axl Rosen ja Sebastian Bachin.

– Uran alkuaikoina tapahtui paljon lyhyessä ajassa, ja aika suorastaan lensi. Saimme ensimmäisen levytyssopimuksen vuonna 2013 ja julkaisimme esikoislevymme vielä samana vuonna. Nopeasti julkaisun jälkeen teimme ensimmäisen ison festarikeikan Balingenin Bang Your Headissä. Pääsimme myös tekemään mukavan määrän lämppärikeikkoja saksalaisbändien kanssa kuten Freedom Call ja Axel Rudi Pell. Olin 17, kun Gamble Shot julkaistiin, ja se koko touhu tuntui pirun siistiltä. Olin nuori poika, joka pystyi sanomaan, että hei, minullapa on levysopimus takataskussa. Monikaan kavereistani ei kuunnellut juuri lainkaan tämän kaltaista 80-luvun hardrockia, se kai jotenkin lisäsi koko touhun hienoutta. Siitä tuli erityinen olo.

Gamble Shotin sekä vuotta myöhemmin ilmestyneen Obsessionin materiaali on pitkälti Fischerin omasta kynästä lähtöisin. Fischer jatkaa:

– Minä kirjoitin biisit, mutta veljeni Jens (Fischer, basso) parsi lyriikat kasaan. Samalla kaavalla mennään vielä tänäkin päivänä. Olin 14, kun tein ensimmäisiä biisiaihioita Gamble Shotille eikä englantini ollut tuolloin hääviä. Jensin oikeastaan täytyi keksiä ja kirjoittaa lyriikat, eipä siitä muuten oikein olisi mitään tullut.

– Saksalainen tuottaja nimeltä Markus Gumball auttoi meitä valtavasti debyyttilevyn aikoihin. Me tapasimme hänet, hän piti biisiaihioista ja ideasta tehdä tällaista kasarimusiikkia. Hän opetti meille paljon ihan kädestä pitäen ja jalosti biisiraakileita eteenpäin ehjiksi biiseiksi. Hän tuotti myös Obsessionin vuonna 2014. Debyyttialbumin teko on varmasti uran tämänhetkisessä top3-listassa. Kaksi muuta listalle päätyvää asiaa voisi hyvinkin olla aikaisemmin mainitsemani keikka Bang Your Headissä, ja se koko tunne, miltä tuntui nousta järjettömän kokoiselle lavalle. Viisi vuotta sitten teimme muutamia keikkoja Saksassa suomalaisen Reckless Loven kanssa, se kokemus mahtuu myös top3:een.

– Toki näihin muutamiin vuosiin mahtuu myös kömmähdyksiä, kuten eräskin keikka, jossa mikään ei tuntunut menevän kuten piti, ja kaiken lisäksi Jens liukastui ja tippui lavalta. Eräällä keikalla niin ikään Jens oli vielä bäkkärillä suihkussa, kun me muut oltiin jo laitettu kamat kasaan ja lähdetty klubilta pois. Paikan omistajat alkoivat sulkea paikkoja ja laittoivat hälytykset päälle, eikä vielä tässäkään vaiheessa kukaan huomannut, että Jens on aina vain sisällä. Onneksi hänen puhelimessaan oli akkua jäljellä, että hän pystyi soittamaan meille muille.

Menneisyydestä siirrymme nykyhetkeen. Fischer kertoo seuraavaksi, kuinka vuosi 2017 on sujunut.

– New Horizons -levy saatiin viittä vaille valmiiksi jo viime vuoden puolella. Vuosi 2017 alkoi tekemällä pari musiikkivideota, ne ovat Wish For- ja Devil In Me -biiseistä. Videot tehtiin omin voimin ja minä hoidin editoinnin. Devil In Messä on tällainen gangsteristoori, ja näyttelijät olivat aika vakuuttavia. New Horizons -platta julkaistiin 9. kesäkuuta, ja julkaisupäivää luonnollisesti odotettiin vesi kielellä. Levy on valtava harppaus eteenpäin. Materiaalin kirjoittamisen lisäksi toimin itse toisena tuottajana.

– Steamhammer julkaisi meidän kaksi ensimmäistä levyä, mutta New Horizonsin julkaisi puolestaan paljon pienempi levy-yhtiö nimeltä Fastball Music. Steamhammerin kanssa menimme askel kerrallaan eteenpäin ja kaikki sujuikin hyvin, mutta he eivät lämmenneet meidän ambitioille nykyistä tyyliä kohtaan. Steamhammer halusi uuden levymme olevan kuin Gamble Shot osa kaksi, ja kun me emme halunneet yhtään sellaista, oli kaikille parempi että etsimme uuden julkaisijan.

 

NEW HORIZONS – UUSI SUUNTA

New Horizons on Rebellious Spiritin kolmas levy. Kakkoslevy Obsession antoi pientä osviittaa tulevasta tyylisuunnasta, ja kolmoslevyllä bändi jätti kertaheitolla klassisen hard rock -meiningin taakseen.

– New Horizonsin prosessi alkoi kotoani, kun värkkäilin paljon biisien parissa omalla laitteistollani. Kun olin kirjoittanut materiaalia siihen pisteeseen, että niitä voisi alkaa laittaa narulle, nauhoittelin niitä itsekseni, käytin rumpukonetta ja ohjelmoin. Joitain biisejä näytin ensimmäisenä Jensille ja vasta sen jälkeen muille. Likimain puolet alkuperäisistä biisiraakileista korvattiin lopulta kokonaan uusilla biiseillä.

– Uudella levyllä on otettu askel eteenpäin ja se poikkeaa varsinkin debyytistä paljon. Siitä huolimatta meille muutos ei ollut täysin radikaali; muuttuihan jo Obsessionille mentäessä tyyli aavistuksen pois sieltä perinteisestä hard rock -lokerosta. Olisimme voineet tehdä Obsessionista tismalleen saman kuuloisen kuin New Horizons, mutta silloinen levy-yhtiö olisi lempannut meidät saman tien. Tehtiin kompromissi ja liikuttiin askel askeleelta kohti nykyistä tyyliä. Nyt tähän pisteeseen tultaessa levyn nimi (suom. uudet horisontit) sopii meille kuin nyrkki silmään.

– Totta kai tiesimme, että New Horizons saattaisi karkottaa ne fanit pois, jotka tykästyivät meihin Gamble Shotin kautta, mutta halusimme siitä huolimatta tehdä nyt sellaista, mikä tuntui todella hyvältä ja on tällä hetkellä kaikista lähimpänä sydäntä. Mitä tulee saamaamme palautteeseen, näyttäisi siltä, että palaute on ollut enimmäkseen jopa todella positiivista. Emme voi olla kuin tyytyväisiä. Teemme varmasti tällaista musiikkia jatkossakin.

Haastattelun lopuksi katsomme vielä, miltä vuoden 2017 toinen puolisko näyttää bändin silmissä.

– Uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että vuosi 2017 on bändin historian paras vuosi. Teemme syksyllä täysmittaisen rundin Saksassa, joka on meidän ensimmäinen pääesiintyjäkiertue. Sekös tässä jännittääkin, heh. Saapa nähdä sitten syksyllä, kuinka hyvin porukka löytää keikoillemme pelkästään meidän nimen turvin. Bändissä on tällä hetkellä joka tapauksessa valtava lataus päällä, pelaamme paremmin yhteen kuin koskaan ennen ja meillä on loistavat tukijoukot perheessä.

– Parasta elämässäni tällä hetkellä on tehdä musiikkia ja kehittää ja viedä Rebellious Spiritiä eteenpäin, ehdottomasti. Se antaa niin valtavasti kaikkea positiivista.

FACTS FILE
UUSIN JULKAISU HAASTATELTAESSA

New Horizons
KOTIPAIKKA
Bisingen, Saksa

JÄSENET
Jannik Fischer - laulu, kitara
Jens Fischer - basso
Silvio Bizer - rummut
Corvin Domhardt - kitara


DISKOGRAFIA
Gamble Shot 2013
Obsession 2014
New Horizons 2017
© Imperiumi MMVII. Teksti: Samuli Keskitalo   Kuvat: Rebellious Spirit
http://www.rebelliousspirit.de Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 500 Palaa »