Keikkaraportti: Jay Lewis Gang, Ravintola Basso, Turku 18.3.2017

Lentävän lähdön sekä Yö-yhtyeestä, että uudelle bändilleen saaneet basistilaulaja Jukka ”Jay” Lewis ja kitaristi Daffy Terävä eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan ottivat kaiken mahdollisen julkisuuden irti yllätyspotkuistaan lanseeratakseen uuden yksikkönsä. Syntyi Jay Lewis Gang, johon liittyivät kosketinsoittaja Jani Kemppinen sekä rumpalilaulaja Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari. Jos joku nuorempi lukija ihmettelee, mitä tällaisten humppamuusikoiden projektit tekevät metallimediassa, niin toivottavasti nimet Sarcofaqus, OZ, Princess Pang, Skädäm, Nuket, Michael Monroe, Northwind ja Popeda sanovat jotain.

Kahden pilottisinglen jälkeen ryhmä aloitti kiertueensa Turusta. Paikaksi valikoitunut Ravintola Basso ei kenties ollut paras vaihtoehto. Vaikka paikka sinänsä siisti onkin, saattoi jotkut potentiaaliset osanottajat karkottaa paikan sijoittuminen white flightista kärsivälle pahamaineiselle Varissuolle. Yleisöä paikalle oli kuitenkin saapunut mukava määrä, mutta enemmällekin olisi ollut sijaa. Turusta valitettavasti puuttuu keikkapaikka Jay Lewis Gangin kaltaisille valtavirtaan kallellaan oleville keskitason rockbändeille.

Ennakkoon mietitytti, että mistä JLG:n setti koostuu. Profetiat eivät kauheasti menneet pieleen, sillä tarjolla oli uutta, vanhaa ja lainattua. Tuoretta, vielä taltioimatonta tarjottiin heti kärkeen seuraavan singlen, Hammond-poljennolla kulkeneen Elämä viekin harhaan muodossa. Sitä seurasivat Pudonneet, joka Sateenkaaren pään, Viereeni jään ja illan päättäneen Deadlinen ohella täytti illan Yö-kiintiön. Varsinaisia Yö-hittejä kuullakseen kannattaa siis jatkossakin hakeutua Olli Lindholmin tai Jussi Hakulisen pakeille.

Illan ehkä yllättävin veto oli Even parinkymmenen vuoden takainen Kuunpoika Luca, joka taittui mainiosti myös JLG:n käyttöön. Valinnan syy oli Lewiksen mukaan selkeä: ”Hyvä biisi”. Itselleni aiemmin tuntematonta maaperää olivat Sukeltaminen ja nautintoaineet sekä suomennos Duran Duranin Ordinary Worldista eli En katso eiliseen. Ne löytyvät alkujaan Colmen Cowboyn Kuuden tähden hotelli -levyltä (1998), jossa hääräsi Kemppistä lukuun ottamatta koko Jay Lewis Gang. Niille on tarkoitus antaa myöhemmin uusiokäsittely.

Skädämin Katujen kuningatar ei selektiona ollut varsinainen sensaatio, mutta samaisen bändin single-raita Silmissäs on taikaa oli. Samoin Frogleyn vimmainen näkemys vanhan bändikaverinsa Dave Lindholmin I’m Gonna Rollista. JLG:n raikas ensipuraisu Liekki säästettiin setin loppuun ja kakkosnaula, puhdasta suomenkielistä aaooärrää edustava Taivas tietää sen tarjottiin heti kolmosnumerona.

Jay Lewis Gangin ensiesiintyminen oikeni ammattimiesten ottein, mutta ilmiselvää soitonriemuakin oli aistittavissa. Itse Lewis ei ole varsinainen seremoniamestari, mutta Frogley paikkasi hienosti raot. Settilista oli hieman nopeasti raapaistun oloinen, mutta asiansa ajava, sillä harva illan kappaleista kuluu tällä hetkellä minkään orkesterin ohjelmistossa. Daamivoittoisella kansallakaan ei vaikuttanut olevan huomauttamista tarjonnasta.Keikan jälkeen jututin Mr. Lewistä tovin. Talvipäähineiden sun muiden oheistuotteiden allekirjoittamisen ohessa mies ehti kertoa sen verran, että pitkäsoitto on tulossa noin vuoden päästä, mutta singlejä ilmestyy sitä ennen lisää. Mitä raskaampiin hommiin tulee, niin tulevalla OZ-levyllä on pari pseudonyymi Jay C. Bladen tekemää kappaletta, mutta muuten hän ei ole enää yhtyeen toiminnassa mukana. Jay Lewistä ei nähdä myöskään Princess Pangin riveissä syksyllä Englannissa Hair Metal Heaven -festivaaleilla. Korvaukseksi kun oli ollut tarjolla pelkkää näkyvyyttä, ja kitaransoittohommistakin on jo aikaa.


 

© Imperiumi MMVII. Teksti: Mika Penttinen   Kuvat: Mika Penttinen
https://www.facebook.com/Jay-Lewis-Gang-Official-227589707692492/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3843 Palaa »