Keikkaraportti: Battle Beast & Gladenfold, Gong, Turku 25.2.2017

Muutaman vuoden takainen jäsenvaihdos ei näytä Battle Beastin suosiota vähentäneen, sillä Gongin liput loppuivat jo useita päiviä ennen keikkaa, mitä ei bändille ole ennen Turussa tapahtunut. Aiemmin yhtye on nähty paikkakunnalla yhteensä kuusi kertaa, joista ensimmäinen oli jo vuonna 2010. Illan show oli eräänlainen koetinkivi uusille kappaleille, sillä kyseessä oli vasta kolmas esiintyminen tuoreen levyn julkaisun jälkeen.

Lämmittelijänä oli jo muutamaa vuotta aikaisemminkin Battle Beastin kanssa Turussa esiintynyt paikallinen Gladenfold (yllä). Yhtyeen musiikki on jonkinlainen sekoitus melodista death metalia ja power metalia. En tiedä minkä verran bändillä on aiempaa keikkakokemusta, mutta varsinkin muutaman ensimmäisen biisin aikana esiintyminen oli kankeaa. Loppua kohti turha puristaminen alkoi kuitenkin kadota, ja myös yleisössä nousi muutamia nyrkkejä ilmaan. Keikka oli mukiinmenevä, mutta ei jättänyt muistettavaa jälkeä tai houkutellut paneutumaan yhtyeeseen syvällisemmin. Teknistä osaamista bändissä ainakin on, sillä erityisesti kitaristi Matias Knuuttilan sormet nuolivat otelautaa paikoin varsin hengästyttävään tahtiin.

 

Battle Beastin intronauhan soidessa lavalle tuli tuttuun tapaan ensimmäisenä rumpali Pyry Vikki ja hetkeä myöhemmin jo koko bändi oli lavalla toivottamassa yleisöä tervetulleeksi tuoreella Straight To Heartilla. Tätä seuranneet Bringer Of Pain ja Familiar Hell osoittivat, että reilua viikkoa aiemmin uuden albumin julkaissut yhtye ei ujostele tuoretta tuotantoaan. Yhteensä keikalla soitettiin peräti yhdeksän uuden Bringer Of Pain -levyn biisiä. Eipä arasteluun olisi ollut syytäkään, sillä uudet kappaleet istuivat livetilanteeseen mainiosti. Poikkeuksena tosin Lost In Wars, joka ei onnistunut keikalla toimimaan yhtään sen paremmin kuin nauhoitettunakaan.


Vanhaa tuotantoa ei kuitenkaan oltu onneksi täysin hylätty. Uunituoreiden biisien lisäksi keikalla kuultiin muun muassa Let It Roarin, Iron Handin ja Black Ninjan kaltaiset Battle Beast -klassikot, jotka ovat aina takuuvarmoja tunnelmannostattajia. Varsinkin Let It Roar sai keikkasalin takaosankin ihmisiin liikettä ja biisi aiheutti energisyydessään jälleen väristyksiä, vaikka sen on kuullut levyltä lukemattomia kertoja. Enter The Metal Worldin soolon jälkeinen melodia puolestaan repi yleisöstä illan kovimmat yhteislaulut, ja bändi venyttikin tuota osaa monta kertaa alkuperäisversiota pidemmäksi. Kitaristi Joona Björkroth täytti vanhoissa kappaleissa hyvin Anton Kabasen paikan, sillä teknisesti miehillä ei ole paljoakaan eroa ja Kabanen ei ikinä ollut korvaamaton osa bändin esiintymistä.

Illan valovoimaisimmasta hahmosta ei jäänyt epäselvyyttä. Käheä-äänisen raspikurkku Noora Louhimon lavakarisma on niin valtava, että ei ole liioiteltua sanoa kyseessä olevan yksi tämänhetken parhaimmista metallibändin keulakuvista. Karisman lisäksi myös naisen laulusuoritus oli Turussa kohdallaan – pitkään nahkatakkiin pukeutunut laulajatar nimittäin tulkitsi vaativimmatkin kohdat kunnioitettavalla tarkkuudella. Louhimo jätti vahvalla olemuksellaan bändin muut hahmot hieman varjoon. Jäsenet kuitenkin tasapainottavat sopivasti toisiaan, sillä esimerkiksi basisti Eero Sipilä oli vauhdikkaimpia henkilöitä lavalla ja toimi letkeällä olemuksellaan sopivana vastavoimana Louhimon tiukkailmeiselle ja vakavalle lavapersoonalle. Suurimpana heikkoutena Battle Beastilla ovat yhä edelleen välispiikit, joista tulee varsin kiusaantunut olo.

Varsinaisen setin päättäneen Out Of Controlin jälkeen oli selvää, että nälkäinen turkulaisyleisö huutaa bändin takaisin lavalle. Sanoituksiltaan hyvin ajankohtainen King For A Day ja voimaannuttava Beyond The Burning Skies muodostivat encoren ja samalla lopettivat puolitoistatuntisen keikan. Esiintymisen päättäminen kahteen uuteen kappaleeseen kielii siitä, että bändi ei selvästi halua ratsastaa vanhan biisintekijänsä Anton Kabasen sävellysten varassa. Eipä menneisyyteen tarvitse liikaa katsoakaan, sillä Turun tulikuuma keikka osoitti, että uudistunut Battle Beast elää ja voi hyvin.

Setti: Straight To The Heart / Bringer Of Pain / Familiar Hell / Into To The Heart Of Danger / We Will Fight / Let It Roar / Black Ninja / Far From Heaven / Lost In Wars / Iron Hand / Touch In The Night / Bastard Son Of Odin / Enter The Metal World / Out Of Control Encore: King For A Day / Beyond The Burning Skies .


© Imperiumi MMVII. Teksti: Taavi Lindfors   Kuvat: Jaakko Manninen
http://www.battlebeast.fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1005 Palaa »