Keikkaraportti: Psychework, Bar15, Seinäjoki 25.2.2017

Antony Parviaisen johtama uusi bändi Psychework iskeytyi tietoisuuteeni Imperiumin ylistävän levyarvion ja muutaman YouTubeen ladatun biisin kautta. Jo ensikuunteluista lähtien oli selvää että tässä bändissä on nyt "sitä jotain" joka pakottaa keskittymään aiheeseen lisää.

Olen aina arvostanut Antonyn tekemisiä niin laulajana kuin muusikkonakin. Hänen aiempi bändinsä Machine Men oli aikoinaan, 2000-luvun puolivälin molemmin puolin, erittäin pätevä bändi joka kulki vahvojen brittiheavyjuurien kantamana. Silti Machine Men ei koskaan noussut mitenkään erityisen tärkeäksi bändiksi minulle, vaikka keikat olivatkin rautaisia. Antonyn loistavat laulusuoritukset myös Anssi Kelan vuonna 2010 versioimissa Gates Of Babylon- ja Stargazer -kappaleissa vahvistivat hänen asemaansa yhtenä maamme kovimmista heavyvokalisteista.

Psychework saapui nyt debyyttilevynsä "The Dragon's Year" myötä myös Seinäjoen "Warttiin" ensivisiitille, kylmää lauantai-iltaa lämmittämään. Olikin kulunut jo melkein kymmenen vuotta kun olin nähnyt Antonyn viimeksi lauteilla, tuolloin Helsingin Jäähallissa Machine Menin kanssa Heaven & Helliä lämppäämässä. Ne muutamat biisit joita olin kuunnellut suorastaan vaativat paikan päälle menoa. Teknisesti korkeatasoista soitantaa, mielenkiintoisia mutkia ja melodioita ja tietenkin kiistattoman hienoa laulua.

Noiden muutamien biisien ensikuuntelu netin kautta ei valmistanut mitenkään siihen kokemukseen jonka Psychework tarjoili live-esityksellään. Kokemusta ei himmentänyt mitenkään edes se että valtaosa kappaleista oli minulle vielä tuntemattomia. Bändi sai homman vyörymään ja rokkaamaan niin viimeisen päälle kuin mahdollista. Hienot urkutaustat, vahva rytmiosasto, rankat riffit ja sen päälle ihan mielettömän hienoa soolokitarointia paalutettiin yleisön niskaan hämmästyttävän hyvällä soundilla: mahtava kokonaisuus jonka nokassa laulaja pääsi täysiin oikeuksiinsa. Soittimien käsittelijät vetivät keikan vauhdikkaalla energialla, ja hilselinkoa oli riittämiin! Vakavamielisen näköinen mutta asialleen omistautuva ja lauluun täysillä eläytyvä Antony puolestaan teki selväksi että karismaa ei puutu.

Kappalearsenaalina toimi koko debyyttilevy uuteen järjestykseen sekoitettuna, ja lisänä yksi biisi joka ehkä kuullaan bändin seuraavalla levyllä. Monipuolisia tunnelmia, koukuttavia rytmikuvioita ja eeppisiäkin latauksia tarjonnut setti ei jättänyt ketään kylmäksi. Keikan aikana oli ilo huomata miten Antony on vain parantunut laulajana, äänessä on iän tuomaa varmuutta ja syvyyttä. Suurimmat fiilikset aiheutti "bändin hittibiisi", lyriikkavideoksikin tehty Bullet With My Name.

Psychework osoitti että bändin tekemisiin todellakin kannattaa keskittyä myös jatkossa. Oli kertakaikkisen hieno kokemus nähdä ryhmä kovatasoisia muusikoita tämmöisellä kapakkakeikalla, läheltä ja täysillä. Vielä outron soidessa "The Dragon's Year" CD oli pakko ostaa, nopeasti. Seuraavaa levyä ja keikkoja odotellessa...

Settilista: Hand on Heart / Vale of Tears / Tear of the Phoenix / Tide / Bullet with My Name / Barricades Won't Fall / Reflection Unknown / Keep the Flame / The Dragon's Year.
 

© Imperiumi MMVII. Teksti: Sabbathman   Kuvat: Sabbathman
https://fi-fi.facebook.com/psychework/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1577 Palaa »