SoulHealer

Kitaristi Teemu Kuosmasen mukaan SoulHealerille kuuluu erinomaisen hyvää. Toukokuusta, "Chasing the Dream" -albumin ilmestymisestä alkaen yhtye on kiertänyt ympäri Suomea ja joulukuun alkupuolella soitetaan tämän levykiertueen viimeinen keikka Venäjällä Kostamuksessa kaksipäiväisillä festareilla, joka kokoaa monenlaista musiikkia soittavia bändejä eri puolilta Venäjää sekä Suomesta.

Julkaisitte keväällä uuden albumin ja sen myötä varsinkin keikkarintamalla on ollut aktiivista. Millaisia odotuksia teillä on ollut keikkojen suhteen ja ovatko odotukset toteutuneet?

– Keikkoja on vuoden aikana tehty liki kolmekymmentä ympäri Suomea ja kilometrejä pakettiautossa kertyy vuoden loppuun mennessä kymmenisentuhatta. Keikat ovat menneet vastaanoton puolesta pääsääntöisesti todella mallikkaasti ja yleisöä on ollut vaihtelevasti.

Keikkoja on ollut ympäri Suomea. Miten teidät on otettu vastaan eri paikkakunnilla?

– Välillä on soitettu isommalle porukalle ja muutaman kerran väkeä on ollut vähänlaisesti, mutta yleisön reaktiot ovat poikkeuksetta olleet tosi positiiviset. Pienen ja kohtuu tuntemattoman bändin mennessä soittamaan uuteen paikkaan aina vähän jännittää, että tuleeko sinne nyt sitä sakkia, mutta ihmeen hyvin sitä on lähes aina ollut. Hiljalleen ahkeran keikkailun ja muutaman pitkäsoiton myötä nimi alkaa tulla tutummaksi ja keikkoja on ollut helpompi saada ja sinne keikoille myös sitä niin tärkeää yleisöä.

Missä on paras keikkayleisö?

– Keikkayleisöjä on hankala alkaa laittamaan paremmuusjärjestykseen, mutta kotona Kajaanissa kotikenttäedun myötä ravintolat on meidän keikoilla parin viime vuoden ajan olleet loppuun myytyjä ja täynnä. Viime kesänä olimme itse puuhaamaassa Kajaanin keskustassa järjestettyä RaatihuoneRockia ja meidän soittaessa illan lopuksi yleisöä oli jonkun arvion mukaan paikalla liki tuhat. Kyseessä oli toki ilmaistapahtuma, mutta kyllä sitä väenpaljoutta silti tuli ihmeteltyä. Olipa keikalla yleisöä paikalla neljä tai 200 niin aina vedetään täysillä ja jos ne neljä paikalle tullutta tykkäävät ja tulevat keikan jälkeen kiittämään keikasta niin silloin ilta on ollut onnistunut.

Onko maailma nyt valloitettu, vai onko olemassa jokin piste mihin pitäisi päästä?

– Maailman- tai Suomenvalloituksesta on turha puhua, kun vanhat miehet vanhanaikaista marginaalimusiikkia soittavat. Enempikin kyseessä on elämäntapa ja palava tarve tehdä musiikkia, joka tulee aidosti sydämestä. Se, kuka tätä kuuntelee, ei ole ensisijaisen tärkeää. Me emme vaan tällä porukalla voi alkaa muunlaista musiikkia tekemään. Olemme liian vanhoja myymään itsemme ja alkamaan tehdä jotain muuta kuin mitä itse olemme. Jos tästä joku muukin meidän lisäksemme pitää niin se on tietenkin tosi hienoa ja silloin me olemme onnistuneet tekemään asioita oikein. Ja jos neljä vuotta sitten perustettu yhtye on tehnyt ep:n, kaksi kokopitkää, kirjoittanut levytyssopimuksen Saksaan ja tehnyt kaikkiaan liki sata keikkaa kotimaassa ja ulkomailla niin onhan tässä ainakin jotain todellakin pitänyt mennä oikein. Ja totta kai tuuriakin tarvitaan, olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Esimerkiksi tieto ensimmäisestä Sotkamon Syke -festarivedosta tuli perumisen seurauksena 24 tuntia ennen showtimeä ja siellä päästiin avaamaan iltaa mm. Tarotille ja Amorphikselle. Samana iltana solmittiin muutamia tärkeäksi osoittautuneita tuttavuuksia ja sitä kautta jälleen muutama ovi avautui. Carpe diem vai miten se menikään.

 

Teiltä on levyn lisäksi ilmestynyt tänä vuonna jo kolme videota. Miltä videoiden teko on tuntunut?

– Kuluneen vuoden aikana meiltä on ilmestynyt kolme videota - kaikki uuden "Chasing the Dream"-levyn biiseistä. Ensimmäinen video tehtiin talvella "The Deception"-kappaleesta ja siinä saatiin alulle hedelmällinen ja myöhemmin jatkunut yhteistyö Kajaanin Ammattiopiston kulttuuripuolen kanssa. Tässä vaiheessa isot kiitokset Marko Karvoselle, Niko Saarelalle, Arttu Hypenille ja Susanna Koljoselle. Videoiden tekeminen ei tosin ole kovinkaan mukavaa puuhaa, mutta todella hienoa, että ne tehtiin ja niiden avulla on saatu musiikkia leviämään. Nyt marraskuun alussa tuli viimeisin video "Smoke & Mirrors"-biisistä ja sekin on jo lyhyessä ajassa kerännyt reippaasti osumia YouTubessa. Vaikka musavideoillla ei enää ole entisaikojen merkitystä niin kyllä ne ovat oiva tapa levittää varsinkin tällaisen pikkubändin ilosanomaa.

Yksi videoistanne liittyy vahvasti erääseen tekeillä olevaan lyhytelokuvaan. Kertoisitteko lisää tästä projektista ja siitä, miten idea lähti liikeelle?

Kesällä ilmestyi video levyn nimibiisistä "Chasing a Dream" ja tähän videoon liittyi myös ohjaaja Niko Saarelan oma scifi-leffa Cased, jonka tunnariksi biisi valikoitui. Niko sai idean, että kun yhteistyössä oltiin alkuun päästy niin miksei jatkettaisi ja tehtäisi samalla hänen leffaansa liittyvä video meidän biisistä.

 

Miltä näyttää SoulHealerin tulevaisuus?

– Tulevaisuudesta voi sanoa sen verran, että loppuvuoden keikat tehdään kunnialla loppuun ja sitten huilataan. Tämänkin kokoluokan touhussa – siis oikeasti ei kovinkaan isossa – on melko paljon tekemistä, varsinkin kun työssäkäyvät ja perheelliset miehet tätä tekevät. Ensi vuodelle on jo keikkoja sovittu ja mukana on kesälle pienempiä ja isompiakin festareita ja jokunen klubikeikkakin. Keikkalisäyksiä vielä tulee, mutta tätä vuotta vähemmän tullaan pakettiautossa istumaan. Voipi olla, että uutta levyäkin ensi vuoden lopulla pukkaa, mutta se ei ole vielä tarkentunut. Biisejä on valmiina hyvinkin levyllisen verran. Ainoa ongelma on nyt ollut, ettei ole ollut aikaa treenata, kun keikkoja on tehty. Alkuvuodesta aletaan työstämään uutta matskua. Homma tulee jatkumaan ja koetetaan pitää touhu mielekkäänä ja taso korkeana tulevaisuudessakin.

Terveisiä Imperiumin lukijoille?

– Imperiumin lukijoille voisi terveisinä sanoa, että tulkaa keikalle, kun paikkakunnalla soitetaan. Saatatte vielä yllättyä.

FACTS FILE
UUSIN JULKAISU HAASTATELTAESSA

Chasing the Dream
KOTIPAIKKA
Kajaani

JÄSENET
Teemu Kuosmanen - kitara
Jori Kärki - laulu
Jani Nyman - rummut
Sami Mikkonen - kitara
Pasi Laakkonen - basso


DISKOGRAFIA
Dreamcatcher EP 2010
The Kings Of Bullet Alley 2012
Chasing The Dream 2013
© Imperiumi MMVII. Teksti: Susanna Koljonen   Kuvat: Pure Legend Records
http://www.soulhealermusic.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2339 Palaa »