Burning Point
LIEKINHEITINMETALLIA POHJOISESTA


Oululainen Burning Point on edennyt toiseen levyynsä. Mainion debyyttilevyn Salvation By Firen jälkeen bändi puskee markkinoille jatkoa Feeding The Flamesin muodossa.


- Soundimaailma on paljon parempi kuin debyytillä. Koko levy on raskaampi. Nauhat masteroitiin Saksassa ja jotenkin siellä vaan saatiin niihin lisää voimaa, kuvailee kitaristi Jukka Kyrö tunnelmiaan Feeding The Flames –levystä.
- Laulajamme Pete lopetti tupakanpolton heti ensimmäisen levyn jälkeen ja se myös kuuluu äänessä. Se on paljon puhtaampi nykyään.
Levy syntyi oululaisessa Neo-Studiossa, jossa bändi teki debyyttilevynsäkin. Namikoita väänteli Kari Vähäkuopus, jota Jukka Kyrö estoitta kehuu asiansa osaavaksi mieheksi. Hovituottajaksikin kutsuttu Vähäkuopus on mukana myös bändin keikoilla miksaajana.
Burning Point teki studiossa muutamia sessioita, jotka kestivät keskimäärin kolme viikkoa. Kakku masteroitiin levy-yhtiö Limb Musicin kotimaassa Saksassa, jonne bändiläiset eivät itse lähteneet mukaan. Ongelmia ei kuitenkaan ollut, koska Kyrön mukaan he luottivat täysin paikallisiin studioguruihin.
Levyn yleiskuva antaa vaikutelman nopeasta ja melodisesta metallista, jota nykyään tavataan kutsua power- ja sankarimetalliksi. Kuitenkaan Burning Point ei ole sieltä nopeimmasta päästä, vaan bändi luottaa mieluummin tuttuihin kasarinimiin kuten Judas Priest ja Accept. Levyn biiseistä esimerkiksi Into The Fire ja Blackened Sun esimerkkeinä ehkä edustavatkin tuota jo mainittua genreä, mutta I Am The Silent One poikkeaa kaavasta.
- Sen piti tulla aluksi vain Japaniin bonusbiisiksi. Levy-yhtiössä tykättiin siitä niin paljon, että se päätettiin siellä panna levyn keskivaiheille.
- Instrumentaali Malmikivi tulee puolestaan siitä, että laulajakitaristimme on kiihkeä Yngwie Malmsteen –fani. Se on kunnianosoitus Yngwielle. Itse en oikein pidä instrumentaaleista, ja tämäkin on melko lyhyt biisi, johon ei viitsitty ruveta rankentamaan enempää riffejä. Se oikeastaan pohjustaa sitä seuraavaa Resurrection Machine –kappaletta.
Burning Point on valinnut lainabiisikseen varsin mielenkiintoisen kappaleen, Graham Bonnetin Night Gamesin. Valitettavan tuntemattomaksi jäänyt helmi on peräisin tämän entisen Rainbow–vokalistin vuonna 1980 ilmestyneeltä soololevyltä.
- Soittelimme sitä ensin treeneissä ja sitten keikoilla encorena. Siitä piti tulla nopea tuplabasariversio, mutta päädyimme sitten tällaiseen perinteisempään.
RUOTSI PALAMAAN
Vaikka laulaja lopettikin tupakanpolton, ei Burning Point ole muuten sammumassa. Levyn kannessa palaa yhä.
- Se on jatkumoa ekalle levylle. Kansitaitelija on kuitenkin eri kaveri nyt, yksi saksalainen. Jos tarkkaan katsoo, huomaa taustalla palavan kaupungin olevan sama kuin viimeksikin. Tuli-imago tuli puolivahingossa. Sitä jatketaan vielä kolmannellakin levyllä, mutta sitten sammutetaan, Kyrö nauraa.
Keikoilla Burning Point ei ole vielä ehtinyt paljoakaan ryvettyä. Kyrön mukaan syynä on bändin pohjoinen kotikaupunki, josta ei niin vaan lähdetä pistokeikoille toiselle puolelle maata. Kesäkuussa Burning Point kuitenkin tekee ensimmäisen ulkomaankeikkansa länsinaapurin Sölvesborgissa järjestettävässä massiivisessa hevifestari Sweden Rockissa. Oulun pojat pääsevät kovaan seuraan sellaisten nimien kuten Whitesnake, Anthrax ja Twisted Sister kanssa.
NNS:n comeback
Kyrö soitti 80-luvun lopulla pudasjärveläisessä National Napalm Syndicatessa, jota tuttavallisemmin kutsuttiin NNS:ksi. Nyt bändi on aktivoitunut ja aikoo mennä studioon kevään kuluessa.
- Alkuperäisistä soittajista mukana on lisäkseni toinen kitaristi Markku Jokikokko. Studiossa olisi tarkoitus purkittaa neljä biisiä. Kappaleita on kaikkiaan joku kymmenkunta, joista pari vanhoja ennen julkaisemattomia sieltä 80-luvulta. Musiikillinen linja on sama kuin ennenkin eli speedthrashmetallia.
NNS hajosi aikoinaan siihen, että bändin jätkät muuttivat pois Pudasjärveltä. Lisäksi jatkuvat laulajavaihdokset rassasivat liitoksia. Kyrö ei tiedä paljoa entisten bändikavereittensa nykyvaiheista, mutta on kuitenkin ollut puhetta, että entinen basisti ja nykyinen kuvataiteilija Juha Vuorma tekisi tulevaan levyyn kannet.
© Imperiumi MMVII. Teksti: Kimmo Jaramo   Kuvat:
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 5129 Palaa »