Fred, Joni
Access All Areas
CD-R

Alkuun heti mainittakoon selvyyden vuoksi, ettei arvioni ei ole kovinkaan asiantunteva, koska kirjoitan tämän ihan oman soittokokemuksen mukaan, eli rivibasistin ja sunnuntaikitaristin näkökulmasta, kun tämäntyylinen tuotos vaatisi mielestäni soolokitaroinnin tekniikasta tietävän arvion, koska demon pointti on kitaransoittotekniikassa, ei niin musikaalisessa kokonaisuudessa.

Projektista vastaavan Joni Fredin kotistudiossa syntynyt sooloprojektidemo Access All Areas on hieman blues-pohjainen soolokitaratuotos. Blues-vaikutteet syntyvät kun Joni luottaa ilmaisussaan vahvasti pentatonisiin skaaloihin.

Demon soundipolitiikka tukee demon pääasiaa eli kitaratyöskentelyä, käytännössä kaikki muu soitto demolla toimii täysin taustana. 10 vuoden soittokokemuksen aistii tuotokselta, Joni on kaikinpuolin pätevä soolokepittäjä. Pelkkää "tilutusta" demo ei ole, demoilta voi löytää myös ihan kantaviakin melodioita.

Näkemystä Joni Fredillä kyllä piisaa, mutta tämäntyylinen tuotanto on erittäin marginaalista "musiikkia muusikoille" -tyylistä fiilistelyä.

Access All Areas tarjoaa varmasti juuri soolokitaresteille paljon kuunneltavaa, muille tuotoksen pointti voi jäädä hieman hämärän peittoon. Suurta menestystä Joni ei tällä tuotoksella ole hakemasssakaan, saatteessa hän mainitsikin että "demo syntyi kun ei ollut parempaakaan tekemistä". Uskon että Jonilla on edessään vielä hyvä ura kitaristina.

E-mail: ironevil2002@yahoo.com
10.07.2004, Olli Rinnekangas
Muita demoja Lisää »
Across the Void  |  Out Of The Silence  |  The Reaper's Dreams  |  
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2005
Palaa »