Necrocomium
Mental Eruption
CD-R
2
Kotkalainen, neljästä teinipojasta koostuva Necrocomium on tyylisuunnaltaan melodista metallia, joka esittää työnsä tuloksia rauhallisella tempolla. Yhdentoista minuutin mittaiselle demolle on ahdettu kolme biisiä ja biisit ovat niin riffiensä kuin rakenteensakin puolesta varsin tyypillistä peruskamaa. Vaikka melodinen metal tuo monille mieleen juuri Göteborgin tutut nimet, ei Necrocomium tunnu kumartavan tuohon suuntaan. Pikemminkin biiseistä heijastuu perinteinen suomalainen melodisointi, ehkä tuoden mieleen jollain etäisellä tavalla vanhemman Amorphiksen tai Eternal Tears of Sorrowin. Tai sitten kyse on vain etäisistä assosiaatioista arvostelijan päänupissa.

Soundillisesti Mental Eruption on valitettavan huonoa tasoa. Kitarat ovat nuhaisen ja vetelän kuuloiset. Onneksi riffeistä sentään saa selvää, joten tukkoisuus tuntuu lähinnä voimattomana ilmaisuna. Basson sentään erottaa jostain taustalta etäisesti ja rummutkin tuntuvat soivan ihan riittävän selkeästi. Laulupuoli sen sijaan on demon heikoin lenkki. Tyyli on sentään omalla tavalla omaperäinen, sillä laulanta kuulostaa kuin kaukaa kuuluvalta koiran haukunnalta. On vaikea sanoa onko tyyli harjoiteltua vai sattumaa, mutta se onnistuu joka tapauksessa poikkeamaan tyypillisestä örinä- ja rääkylaulusta erottuvalla, mutta ontuvalla tavalla.

Mental Eruption ei vakuuta. Se on tylsää ja epäomaperäistä melodista metallia kehnohkoilla soundeilla. Soittotaitoa sentään löytyy, mutta tyylissä lienee runsaasti petraamista ennen levysopimuksen saamista.
11.02.2004, Serpent
Muita demoja Lisää »
Contrast  |  
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1756
Palaa »