Codeon
Demo 2003
CD-R
4
Pääkaupunkiseudulla päämajaansa pitävä Codeon on pukannut ulos debyyttidemonsa. Tyylikkäiden kansien alta paljastuu esiin kolme kipaletta aggressiivista ja suoraviivaista metallia melodisen mallin mukaan, koskettimia unohtamatta. Biisien pituus vaihtelee reilun kolmen ja vajaan viiden minuutin välillä, joten kappaleet ovat varsin perinteisen mallin mukaan työstettyjä. Riffien demppaukset ja melodiat sulautuvat hyvin toisiinsa ja välillä kokonaisuutta sävytetään annoksilla syntikoita. Jälkimmäisten käyttöä on kuitenkin käytetty suhteellisen huolellisesti, eivätkä kitarat tunnu jäävän taustasoittimen varaan. Tempoa kappaleilla on runsaasti, vaikka nyt varsinaisesta kaaospaahtamisesta ei kyse olekaan.

Soundillisesti demo on kovatasoinen, kiitos Sonic Pump studion kädenjäljen. Kitarat ovat hyvin särmikkäät ja riittävän raskaat, selkeydestä kuitenkaan tippaakaan tinkimättä. Rumpusoundit voisivat olla piirun verran ponnekkaammat, mutta kun demosta on kyse, niin eihän tuo ole niin tarkkaa. Syntikat tuntuisivat olevan ajoin hieman liian lujalla kitaroihin nähden, mutta mistään häiritsevästä seikasta ei kuitenkaan ole kyse.

Laulajan ärisevä tyyli on sekoitus örinä- ja rääkyvokaaleista, ja aggressiivisella tyylillään meinaa suorastaan hypätä silmille itse musiikin joukosta. Kenties hieman vähemmän raivoisa ja black metallinen tyyli voisi istua musiikkiin vielä hieman paremmin, mutta toimiihan tuo homma näinkin. Kokonaisuutena Codeon on varsin lupaava akti melodisen metallin saralla, etenkin kun ottaa huomioon tämän olevan bändin ensimmäinen demo. Vaikka allekirjoittaneen tyyliä tämä demo ei olekaan, niin pisteet kotiin kuitenkin puhtaasta ammattitaidosta.
11.09.2003, Serpent
Muita demoja Lisää »
On My Side  |  
http://codeon.cjb.net Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2016
Palaa »