Turbo Knight
Space Cowboy Saga
MC

Kotimainen synthwave-skene on pikkuhiljaa kasvanut pienestä kourallisesta amatööripuuhastelijoita laatukamaa julkaisevaksi pieneksi yhteisöksi, jonka arvostus ulkomaillakin on ehdottomasti noususuunnassa. Eikä ihme, kun meillä on NightStopin ja, kyllä, Turbo Knightin kaltaisia lahjakkuuksia.

Turbo Knightin Space Cowboy Saga on kuudesta raidasta koostuva kolmiosainen eepos: jokainen osa saagasta koostuu introsta ja varsinaisesta biisistä. Ratkaisu on ihan mielenkiintoinen, ottaen huomioon että julkaisu ilmiselvästi on konseptilevytys, mutta musiikki täysin instrumentaalista. Yhtäällä introt, joissa lievästi rallienglantiin taipuva lausuja kertoo tarinaa myyttisestä oikeuden puolustajasta, avaruuscowboysta, lisäävät lihaa luiden päälle, mutta toisaalla ne myös rikkovat varsinaisten biisien flow:ta. Riippunee kuulijasta toimivatko introt julkaisun eduksi vai sitä vastaan.

Itse musiikki on sci-fi -henkistä, soundeiltaan miellyttävän avaraa ja kirkasta synthwavea. Kolmesta varsinaisesta biisistä ensimmäinen, Space Cowboy Pt. 1:ksi nimetty sävellys, on niin ehdottomasti EP:n vahvin raita, todella hieno ja tunnelmallinen biisi joka todellakin tuntuu kesyttämättömän avaruuden tummilla aroilla aurinkotuulella ratsastamiselta, että kaksi muuta biisiä jäävät auttamatta varjoon. Eivät nekään missään nimessä huonoja, etenkin kolmososan intron elokuvallinen dramatiikka vetoaa, mutta jäävät silti kauas edellä mainitun biisin loistosta.

Loppujen lopuksi Space Cowboy Saga esittelee vielä hiukan kypsymättömän Turbo Knightin. Kyse ei ole sävellyksistä sen enempää kuin tuotannosta, vaan epätasaisesti strukturoidusta kokonaisuudesta. Julkaisu alkaa niin vahvasti, että väistämättä kaikki sen jälkeen on pienoista antikliimaksia. Tästä huolimatta Space Cowboy Saga on kaikin puolin tutustumisen arvoinen tekele.

13.12.2017, Jesse Ryhänen
https://www.facebook.com/turboknightsynthwave/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1028
Palaa »