White Hills & Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand
Desire
CD-R
3

Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand on pitkän linjan bändi, joka on potkinut raja-aitoja kumoon tai vähintäänkin nojannut niihin musiikillisen ilmaisuvapauden nimissä. White Hillsin kanssa yhteistyössä syntynyt Desire on viiden biisin omakustanteinen julkaisu, ainakin mitä levyn promosta voi päätellä, ja lopputulos on yhtäältä valtavirtareittejä kaihtava tekele.

Krautrock, psykerock ja mitä näitä nyt on. Elektronista popahtavuutta, indie-vivahteita ja vähän sinne päin menevää (nais)laulua. Ei se ole niin justiinsa, kun hommat tehdään kuin halutaan. Teoriassa siis varsin kiinnostavaa kamaa omia polkujaan sotkevilta artisteilta.

Käytännössä homma on kuitenkin vähemmän kaunis, sillä Desire ei ole järin erikoinen julkaisu. Naislaulajan äänestä voi olla montaa mieltä, mutta ei käy kieltäminen, etteikö hyvä laulutaito olisi tarpeen, kun vedetään puhtaasti. Nyt homma menee jokseenkin tosiaan sinne päin, ei niinkään maaliin. Tämä tekee levystä hieman surkuhupaisan kuuloisen.

Kappaleet itsessään ovat mukiinmeneviä ja elektroniset biitit sekä säröinen kitara sopivat mainiosti yhteen. Lopputulos on kelmeä ja raakilemainen, mutta sillä on hetkensä. Silti kaikesta välittyy fiilis, että onkohan tämä nyt ollut vain kotikäyttöön tarkoitettu demo, joka on puolierehdyksissä saapunut arvostelijalle asti? Sitä tuskin koskaan saan tietää. Tässä se nyt kuitenkin on ja edustaa lähinnä kokeellista ilmaisua juuri siten, kuten bändi ilmeisesti on tarkoittanutkin. Vain faneille.

13.12.2017, Serpent
http://www.derblutharsch.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 502
Palaa »