Machinæ
Endgame
MCD
3+

Machinæ on vantaalainen melodinen rock- tai metalliyhtye, joka julkaisi jo pari vuotta sitten esikoiskokopitkänsä, eikä edes puhtaan omakustanteisena, vaan pikkuruisen levy-yhtiön listoilla. Mikä lienee käpy sitten karburaattoriin onkaan eksynyt vauhtia hyydyttämään, mutta nyt yhtye palaa omakustanteisen EP:n ja demon rajamailla haahuilevalla Endgame-julkaisulla. Viisibiisinen kiekko sisältää neljä kipaletta studiotuotantoa ja yhden liveraidan edeltävältä Clockwork-levyltä.

Bändin musiikki on sellaista nykypäivänä kovin suosittua genresekoitusta: niin melodista metallia että sitä on vaikea enää oikein pitää metallina, tai sitten niin raskasta rockia että se alkaa tuntua metallilta. Eli raskaan ja riffipitoisen rockin je kevyen metallin välimaastossa samoillaan, eikä ollenkaan huonosti, jos sellaista musiikinlajia omana lajikkeenaan pitää eikä pahastu pienestä popahtavuudesta. 

Yhtyeellä on draivia, ja biisinkirjoitus toimii varsin hyvin. Tempo pysyy reippaana, ja riffejä ja leadeja viljellään oikeastaan aika melodeathimaiseen tapaan. Laulutyöskentely melodioineen on isossa roolissa, ja se hallitseekin koko soundipolitiikkaa, välillä ehkä hiukan liikaakin. Sinänsä tuotanto on OK-tasoa, mutta jos meininkiä kuuntelee metallidiggarin kulmasta, saisi soundissa olla hiukan enemmänkin lihasta; nyt kaikki kuuluu mainiosti, ja pisteitä on annettava etenkin runsaalle bassolle, mutta oikein kunnolla EP ei saa kuulijaa potkittua, vaan kokonaisuus jää hiukan laimeaksi. Se lienee ollut Machinæn tavoitekin, onhan kyse juuri melodiavetoisesta musiikista. Sikäli yhtyeen sielu onkin kenties enemmän melodisen rockin kuin varsinaisen metallin puolella. Ja hyvä niin.

Lajissaan Endgame on toimivaa ja perusotteeltaan energistäkin rock-metallia. Mitään mieleenjääviä korvamatoja tai muuten maata mullistavia ideoita ei EP:ltä haaviin tartu, mutta mainio perusosaaminen tuntuu läpi koko keston. Jos Machinæ vielä löytää jotain aivan omaa maustettaan keitokseen heitettäväksi, alkaa kasassa olla aika mukiinmenevä tuotos, joka maistunee... ainakin raskaasta rockista pitäville jossakin kolmenkympin korvilla oleville naisihmisille. *winkwink-nudge-nudge*

23.11.2017, Napero
https://www.facebook.com/machinaeband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 272
Palaa »