Thelemic Gates
Sielun koettelemuksien porteilla
CD-R

Nimellään Aleister Crowleyn suuntaan viittoileva Thelemic Gates on uusi tuttavuus suomalaisella bläkkiskentällä. Mikkeliläisprojektin viisibiisinen Sielun koettelemuksien porteilla -demo on vuoden ikäisen yhtyeen ensimmäinen julkaisu, eikä ensimmäiseksi demoksi ollenkaan huono sellainen. 

Suomen- ja englanninkielten välillä tasapainoileva demo koostuu keskitempoisesta ja ajoittain hiukan rauhallisemmastakin blackmetallista. Tyylisuunnan traditiot ovat hyvin hanskassa, ja ajoittain demo äityy melodiseksi tai jopa suorastaan tunnelmalliseksikin. Suoranaisia vertailukohtia ei heti mieleen nouse, sen verran itseltään Thelemic Gates osaa kuulostaa, mutta mitään erityisen originaaleja polkuja yhtye ei oikeastaan yritäkään avata. Soitto ja kevyesti rääkyvät vokaalit pysyttelevät tiukasti perinteisen mustan metallin konventioissa.

 

Tuotannollisesti bändi on löytänyt jo ensidemolleen varsin toimivan tasapainon, ja aivan pahvinkuivaan soundiin ei ole erehdytty. Äänimaisema on juuri sopivasti demotasoisen bläkkiksen hifimmällä puolella, mutta liikaan höyläämiseen ja hiomiseen ei ole sorruttu. Hitaampien ja tunnelmoivempien kohtien sointi on jopa karkean kaunis, ja kitarasoundikin onnistuu yhdistämään perinteisen mustan raapimisen ja soivemman metallisuuden melko täydellisesti. Kovin raskaaksi soundia ei toisaalta voi väittää, mutta se ei liene Thelemic Gatesin tarkoituskaan ollut.

Hyvinkin mukiinmenevän teknisen suorituksen ja demoksi erinomaisen soundin ohella myös biisinkirjoitus toimii. Rennohkon fiiliksen ja toimivien tunnelmapätkien ohella ei kiekon toistuvienkaan pyöräytysten jäljiltä jää kovin paljon uutta tai ihmeellistä, mutta perinteisen bläkkiksen saralla biisinkirjoitus on selkeästi keskivertoa paremmin toimivaa perussuorittamista. Jonkinlaista omaa kulmaa ja erottuvia ideoita kaipaisi toki vielä lisää, mutta ensidemoksi Sielun koettelemuksien porteilla on erittäinkin toimiva ja onnistunut paketti. Perusasiat ovat ehdottomasti kunnossa, ja tästä on hyvä jatkaa. Lisää siis, kiitos.

07.11.2017, Napero
https://www.facebook.com/ThelemicGates/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 481
Palaa »