Lifted Veil, The
The Wicked Shall Inherit the Earth
EP
4

Mikkeliläinen The Lifted Veil julkaisi debyytti-EP:nsä The Wicked Shall Inherit the Earthin jo vuosi sitten digitaalisena, mutta CD-muotoinen versio odotutti itseään yhden keskimääräisen raskausajan verran. Onneksi kestoltaan tasan puoleen tuntiin osuva seitsenbiisinen turpasauna oli odottamisen arvoinen.

The Lifted Veil on hiukan kömpelö nimi bändille, jonka musiikki on niinkin suoraviivaista kuin mitä tässä tarjoillaan. Yhtye itse mainitsee Facebook-sivuillaan genrekseen deathmetallin, mutta kyse on nopeatempoisen ja sopivan kaoottisen blackmetallin ja ehkäpä hiukan grindinkin puoleen kumartavan ja rankasti blästäävän kuolonmetallin ristisiitoksesta; se että kumpi metallin alalaji on keitoksessa hallitsevana jääköön kunkin kuulijan oman korvan päätettäväksi, sen verran molempien lajikkeiden alalla vedetään nupit kaakkoon. Bändin tarjoama on raskasta, nopeaa ja kaoottista, mutta ei hallitsematonta. Biisit ovat yksilöitä, ja maukkaita sellaisia.
 
Tuotannollisesti The Wicked Shall Inherit the Earth on maukkaan raskas ja armoton. Jos bändi ei soitossaan tingi raskaudesta ja nopeudesta, on tuotannonkin kannettava oma osuutensa, ja siinäkin suhteessa EP onnistuu kirkkaasti. Näennäisen puuromaisen paksu ja lihainen soundi on tarkemmin palasteltuna hyvinkin moniulotteinen, ja murjovien kitaroiden ja massiivisen tuplabasarimaton lomasta löytyy oikein nautinnollisen bassopainoinen kokonaisuus. Hyvää työtä, siis.
 
Kahteen biisiin seitsemästä on kirjoitettu lyriikoita englannin sijasta suomeksi. Ratkaisu on erikoinen, ja tulee yleensä vastaan uraansa aloittelevien yhtyeiden ensimmäisillä kiekoilla, niiltä ajoilta kun kohdeyleisö on uran alun huumassa hakusessa ja orkesterin kunnianhimon tasoa vielä säädetään kotimaan ja koko maailman välillä. Suomi tuntuu usein olevan haastavampi kielivalinta metallisanoituksiin. The Lifted Veil on toki nuori yhtye, ja EP on debyytti, mutta kumma kyllä, tällä kertaa ratkaisu ei jää häiritsemään. Bändi toimii molemmilla kielillä, ja suomenkielinenkin sanoitus tuntuu luonnistuvan oikein mukavasti, joten hyvää on tiedossa, kumpaan kieleen lopullinen valinta sitten kohdistuukiin; itselleni nuo suomenkieliset sanoitukset maistuivat reippaasti englantia paremmin.
 
The Wicked Shall Inherit the Earth on erinomainen debyytti. Äärimetallifanit, pistäkää bändin nimi korvan taakse, näistä jannuista luultavasti kuullaan vielä.
16.10.2017, Napero
https://www.facebook.com/theliftedveilband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 870
Palaa »