Distress of Ruin
Insights
CD-R

Vuosikymmenen alussa perustettu Distress of Ruin on modernia melodista metallia soittava yhtye, joka on toistaiseksi tyytynyt luovimaan läpi omakustanteisen lepikon. Yhtyeen diskografiaan mahtuu tähän mennessä neljä pienjulkaisua, joista viiden biisin mittainen Insights-ep on viimeisin.

Insights soveltaa musiikissaan toisaalta niin melodisen death metalin kuin metalcoren osatekijöitä. On puhdasta laulua, vahvaa örinää ja hallitsevia kosketinkuvioita. On rääkylaulua, rikkonaisia rytmejä ja tuhtia tuotantoa. Vähän jokaiselle jotakin siis.

Sillisalaattimetallimielessä Insights on viiden tähden kamaa. Jo pelkkä soundimaailma on niin jykevä, rikas ja erottelukykyinen, että sillä pääsee pitkälle. Kun vielä laulupatteristo kuulaan melodisista ääri-ilmaisuihin on taiten tehtyä, on bändillä selvästi paukkuja monenlaiseen ilmaisuun. Eikä käy kiistäminen, etteikö biiseissä sinänsä olisi hyviä ideoita laidasta laitaan.

Kuten niin usein salaattihommissa, kaikki ainekset eivät kaikkia miellytä. Tämä on lopulta Insightsin suurin ongelma. Siinä missä siedän hyvin bändin melodisen deathcore-henkisen paukutuksen tyylittelyä, tässä yhteydessä runsas kosketinkäyttö ja "pakolliset" puhtaat laulut tuntuvat taakalta. Tai toisinpäin. Niin mieluusti kuuntelisin nämä osatekijät erikseen, enkä yhdessä. Kyse on klassisesta sopiiko ananas pizzaan -keskustelusta. Toisille makea suolaisen joukossa toimii, minun kohdallani näin ei valitettavasti ole.

Niin taidokasta kuin Insightsin paukuttelu sinänsä onkin, eri osatekijöitä on liikaa ja täten punainen lanka tuppaa hukkumaan sujuvamman biisinkirjoituksen kanssa sinne jonnekin. Propsit yrittämisestä, mutta vielä tällä näytöllä sitä kuuluisaa sikaria ei ansaita.

04.10.2017, Serpent
Muita demoja Lisää »
Predators Among Us  |  
http://distressofruin.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 832
Palaa »