Notio
Alive Again
MCD

Notio on kaksimiehinen, projektiksi tituleerattu bändi, joka ei ole aikaisemmin onnistunut osumaan silmään tai korvaan. Jos Alive Again -MCD on millään tavalla ainoan aikaisemman, ja bändin mukaan aggressivisemman, The Real Reason -EP:n kanssa samalla tasolla, on kyseessä erittäin kovaa potentiaalia lupaava yhtyeenpoikanen.

Alive Again on kolmibiisinen, ja siksi aivan liian lyhyt EP:n tapainen demo. Jokainen biisi on yksilö, ja jos bändi pystyy ylläpitämään tällaista varianssin ja laadun yhdistelmää, olisi tuleva hypoteettinen pitkäsoitto ehdottomasti kuultava. Musiikki on ovela ja omanlaisensa yhdistelmä metallisia, melodisia ja välillä rokahtaviakin elementtejä. Osa melodioista on todella tarttuvia, ja metallista on lainattu useampienkin osuu-ja-uppoaa -tasoisen riffirakenteen lisäksi synkeähkö tunnelma, johon laulaja Albertin melko poikkeuksellinen mutta osaava äänenkäyttö luo oman ulottuvuutensa. Rytmiä taivutellaan välillä kaheleihin mutta niin kovin toimiviin uusiin asentoihin, sinänsä hiukan voimattomat kitarat ja koskettimet luovat toimivan ja uudenlaisen raskaan ja tummasävyisen äänimaiseman, ja lopun akustinen rykäisykin toimii erinomaisen hyvin. Valittamista ei juuri ole. Päinvastoin.

Jossain kohdissa Notio onnistuu ponnahtamaan sellaiseen lentoon, että on pakko kaivaa naftaliinista vanha vertailukohta joka ei ole vuosiin mielessä käynytkään: jokin hankalasti määriteltävä twisti Alive Againin biiseissä muistuttaa vanhasta Mekong Deltasta, vaikka tyylillisesti yhtyeet ovatkin kovin kaukana toisistaan. Jotenkin veikeästi ovelat melodiakulut, lauluäänen omalaatuisuus, ja riffien sulava vaihtuminen kieron logiikan kautta biisien taitekohdissa tuo mieleen tuon saksalaisen progethrashin suuren nimen, ja se ei todellakaan ole vähän sanottu. Ja tämä siis siitä huolimatta että bändien genret lienevät hyvin erilaisia; mahtaakohan kukaan muu kuulla noita omituisia yhtymäkohtia, joiden tarkempaan kuvailuun ei tähän hätään löydy teknistä osaamista? Vai onko arvostelija aivan hakoteillä? Tiedä häntä, mutta muistakaa että jos Mekong Delta tai Voivod mainitaan, niin se on aina kehumista.

Tätä olisi saatava lisää. Pikaisen Soundcloud-maistiaisen perusteella Alive Again kepittää aggressiivisemman ja valitettavasti peruskauraisemman The Real Reasonin mennen tullen, joten voisiko projektin sanoa löytäneen oman tonttinsa jolle rakentaa? Harvoin tulee vastaan näin monipuolisella tavalla näin ovelia tunnelmia mieleen maalaileva näinkin lyhyt julkaisu. Lisää siis ja sassiin, pliis!

 

 

 

26.09.2017, Napero
https://www.facebook.com/NotioProject/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1326
Palaa »