Ikivirhe
Sedät on vallannu maailman
CD-R

Ikivirhe jatkaa valitsemallaan ja hyväksi toteamallaan polulla neljännellä julkaisullaan. Tätä edeltävä, Ryöväri–niminen demo jäi allekirjoittaneelta väliin, mutta kahta ensimmäistä olen luukuttanut melko paljon, ja samaa tuttua Ikivirhettähän tämä on: rujoa, rupista, räyhäävää, vihaista hardcorea pienoisin grindimaustein.

Ei oikein voi sanoa että Ikivirheen kehityksen kaari olisi ollut mitenkään valtava Piimä-ensidemosta tähän hetkeen, mutta jotain on kuitenkin tapahtunut. Biisien keskimitta on hilautunut lähemmäksi kahta kuin yhtä minuuttia, ja jonkin verran vaihtelua biiseihin mahtuu, jos nyt varsinaisista nyansseista ei voi puhua. Ydin on pysynyt samana, ja hyvä niin, sillä Ikivirheellä on alusta asti ollut erittäin toimiva vaikkakaan ei kovin omaperäinen konsepti.

Verrattuna aikaisempiin demoihin, etenkin kakkosdemo Arkadianmäen Nosferatuun, on bändillä myös soundipuoli paremmin reilassa tällä kertaa, ja kohkauksessa on tälläkin osastolla raivoa riittämiin. Johtuneeko siitä että yhtye on ottanut ulkopuolisen korvaparin mukaan vääntämään nuppeja?

Timo Soinille omistettu Sedät on vallannu maailman on ilkikurisen humoristinen, vihainen ja tinkimätön demollinen taattua suomihardcorea. Se on myös aivan liian lyhyt: vain yhdeksän minuuttia kellottava demo loppuu aivan ennen aikojaan. Kyllä näitä raivonpurkauksia olisi kuunnellut vielä toisen mokoman samaan syssyyn!

12.09.2017, Jesse Ryhänen
Muita demoja Lisää »
Arkadianmäen Nosferatu  |  Piimä  |  
https://www.facebook.com/ikivirhe/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 736
Palaa »