YP
Conflagrations
CD-R
3+

Kolmimiehinen keskisuomalaispumppu YP on pitkän linjan laiskahko toimija. Bändin kahden julkaisun välillä ehti kulua kahdeksan vuoden hiljaisuus, mutta paluu Conflagrations-demon myötä on yllättävänkin onnistunut. Yhtyeen kokopitkä alkuperäinen nimi on Yliluonnollinen Parlamentti, eikä lyhentämistä tässä tapauksessa voi pitää huonona ajatuksena, sen verran kiertelemättömän ja koristelemattoman suoraviivaista ja iskevää bändin musiikkikin nimittäin on.

Conflagrations on reilu 16-minuuttinen vanhan koulukunnan deaththrashiä, ja painotus osuu nimenomaisesti retroiluun: aina soundivalinnoista biisinkirjoitukseen saakka aivan kaikki demolla on uskollisesti vanhojen aikojen toistoa. Kaikki kolme biisiä ovat nopeahkoja, jonnekin 90-luvun alkuun haikailevia teoksia, joista maistuu aika jolloin thrash alkoi mustua ja vetäytyi takaisin autotalliin lyhyen loistonsa jäljiltä. Hellhammer ja alkupään Sodom lienevät tuttuja yhtyeen jäsenille, mutta bändin tyyli tuntuu enemmän myöhemmältä paluulta primitiivisille juurille kuin aivan alkulähteiden suoraan uudelleen avaamiselta. Niin tai näin, soundillisesti demolla on selvästi haettu kellarimaista retrosoundia, joka ohuen kaikuisuutensa ja kuivan raastavuutensa vuoksi tekee siitä aluksi melkoisen rasittavan kuunneltavan. Muutama toisto tosin avaa kyllä äänitteen luonteen, viiimeistään pienen henkisen panostuksen jälkeen. Hyvin alkukantaisen kuolonmetallin lisäksi rässiin on sekoitettu melkoinen tujaus crossoveria punkahtavine huutoinen, etenkin viimeiseen biisiin. Laulupuoli on melkoista mölinää, vanhaan malliin sekin, mutta sopii perusarvoihin perustavaan soittoon yllättävän hyvin.

Teknisesti bändi pitäytyy hyväksi todetussa perussuorittamisessa, joskin joitain maukkaita koukkuja karheaan varttiin on saatu tungettua. Soundipolitiikka syö kyllä osan noiden koukkujen tarttuvuudesta, mutta se ei YP:n tyylilleen uskollista runttaamista juuri haittaa. Jos kuulijalla on joko kokemusta tahallisesta lo-fi-metelöinnistä tai halua käyttää aikaansa tunnin verran totutellen kuuloelimiään ohuen ja meltelöivän pinnan alle sukeltamiseen, on Conflagrations varsin nautittava demolevy. Tästä on hyvä jatkaa.

03.09.2017, Napero
https://yliluonnollinenparlamentti.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 406
Palaa »