Blind Hen
Blind Hen
CD-R
3

Pääkaupunkiseutulainen Blind Hen aloitti hommansa parisen vuotta sitten ja on osoittautunut varsin aikaansaavaksi ryhmäksi. Plakkarissa on jo neljä sinkkujulkaisua ja kolme musiikkivideota sekä tietenkin tämä käsillä oleva omakustanteinen Life-EP.

Yhtyeen musiikki taas ei ole aivan herkästi lokeroitavissa, sillä vaikutteita löytyy niin progehtavasta metallista kuin hittivetoisesta rokistakin, popahtavaa puolta unohtamatta.

Life alkaa herkästi ja luo alkuun fiiliksen juurikin kevyestä pop-bändistä. Sitten isketään raskaampi vaihde silmään ja tehdään selväksi, että yhtye taitaa myös metallisemman muotokielen. Heti kärkeen käy selväksi, että nämä kaverit osaavat soittaa hyvin ja tuotantopuoli on maailmanluokkaa. En suoraan sanoen muista milloin viimeksi olisin kuullut näin hyvin kohdilleen hiottua soundimaailmaa julkaisulla, jolla ei ole lafkaa takanaan.

Blind Henin musiikki valitettavasti ei ole aivan yhtä pitkälle vietyä. Bändi kyllä sinänsä hallitsee kappalerakenteet, laulun ja sovituksetkin, mutta tässä tyylilajissa kappaleet ovat armotta liian pitkiä, lyhyinkin viisu kun tikittää kelloon lähes viisi minuuttia.

Kappaleet ovat omanlaistaan easy listening -kamaa, kiitos hyvien soundien ja hyvä-äänisen mieslaulusolistin, mutta loppuhionta tuntuu jääneen kesken. Pelkkä pituus ei ole ongelma, sillä kappaleet suorastaan huutavat lisää tarttuvuutta. Toki kipaleita hieman tiivistäen olisi tämäkin puoli voinut tulla esiin, kuten parissa kohdassa hyvin selväksi käy.

Blind Henin musiikki on hyvinkin selkeästi sellaista, jota voisin kuvitella kuulevani radiossa ilman suuria tunnereaktioita. Ehkä juuri tämä on se suurin puute: biisit eivät vielä tällä kertaa näitä tunteita herätä. Teknisesti kaikki on kuitenkin kunnossa, joten viilausta kaivataan vain sävellys- ja sovitussektorilla.

31.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/blindhen/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 238
Palaa »