Kanto Arboretum
Sillanpurkaja
CD-R
3

Sanaleikinomaisesti nimetty Sillanpurkaja jatkaa helsinkiläisen Kanto Arboretumin ekometallia blackmetallisin ilmaisukeinoin. Järjestyksessään tämä on kaksimiehisenä toimivan yhtyeen neljäs tekele.

Kuten aiemminkin, Sillanpurkaja rakentuu ohuehkoihin ja suorastaan välttäviin soundeihin. Särökitarat ovat sähköisen ujeltavat ja ainakin omilla äänentoistolaitteillani lähes ärsyttävät. Mielikuva Ulverin Nattens Madrigalista, mutta vielä ohuemmilla soundeilla (ja toisaalta vähemmän hyvillä biiseillä) on jokseenkin se taso, josta tässä yhteydessä puhutaan. Kireästi äristy rääkylaulu on kuitenkin tuttuun tapaan kohtuullisen hyvää.

Sillanpurkaja on hankala tapaus purtavaksi. Toisaalta se sisältää varsin paljon viriileitä ideoita ja toimivia riffejä. Vastapainoksi mukana on paljon tyhjäkäyntiä – jopa liiaksi asti. En toisaalta osaa mieltää Sillanpurkajaa bändin huonoimmaksi levyksi, vaikka ehkä se sitä tietyiltä puitteeltaan onkin.

Eniten levyssä harmittaakin sen epätasapainoisuus. Jokaista hyvää hetkeä kohden on yksi keskinkertainen tai jopa välttävähkö hetki tai riffi. Kuten niin usein taiteessa ja viihteessä, keskinkertainen tuntemus painaa aivokuoressa hyvää enemmän ja näin kohtuullinenkin kokonaisuus latistuu helposti pannukakuksi. Näin on päässyt käymään Sillanpurkajan kanssa, josta haluaisi pitää enemmän kuin mitä tunnemittaristolla on mahdollista. Tällä kertaa ankeat soundit ja huolimattoman oloisesti viimeistellyt biisit vetävät paketista pidemmän korren.

28.08.2017, Serpent
Muita demoja Lisää »
The Prosperous Post-Apocalyptic World  |  City of Grass  |  Kevyt on murhe kantaa  |  
http://www.kantoarboretum.fi/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 222
Palaa »