Grip of Death
Funeral Procession
CD-R
2-

Grip of Death on kuopiolainen vuosikymmenen ikään ehtinyt hevipoppoo, jonka musiikkityylinä on vanhakantainen, melko suoraviivainen ja karu vanhan koulukunnan heavyn ja doomin seos. Funeral Procession on kuitenkin jo kohtuullisen iäkkään bändin ensimmäinen virallisempi julkaisu, eikä pitkään jatkunut bänditoiminta juurikaan kuulu lopputuloksessa. Aika tyly ja työläästi kuunneltava demo-EP nimittäin on kyseessä.

Musiikillisesti Funeral Procession on hitaalla tempolla soitettua heviä, jota luonnehtii kenties parhaiten hiukan negatiivissävytteinen adjektiivihirviö "raskassoutuinen". Siinä missä monet doom-yhtyeet saavat musiikkinsa eeppiseen lentoon ja tunnelmalliseen liitoon hitaudestaan huolimatta, on Grip of Deathin ulosanti melkoista suossa kahlaamista. Musiikki junnaa, eikä muutamasta hyvästä yrityksestä huolimatta onnistu oikein missään kohdassa kohoamaan eeppiseksi tai edes kunnolla melodiseksi. Riffit ovat yksioikoisia, ja erityisesti rummut pitäytyvät tiukasti minimalistisessa perussuorittamisessa vailla mitään yritystäkään innovoida. Heikoin lenkki on kuitenkin laulu: yliyrittämiseen sortuva rikottu kähinämylvintä hukkaa nuotin aivan liian usein, ja efektiksi valikoitunut aivan liiallinen kaiku muuttaa sen betonikellarin oloiseksi kuminaksi. Muutenkaan EP:n tuotantoarvot eivät päätä huimaa. Liekö sitten tietoisesti tavoiteltu 90-lukulaista demoskenen C-kasettisoundia?

Itse biisien ideoissa ei sinänsä ole vikaa, mutta ne ovat kovin pelkistettyjä. Nelosbiisi poikkeaa muista toimien lähinnä koskettimien varassa, ja onkin -tietoinen tai sattuman aikaansaama- kunnianosoitus Summoningin 90-luvun loppupuolen albumien syntikkaosuuksille, ehkä eniten Strongholdin tai Dol Guldurin kiipparitunnelmoinneille. 

Teknisesti bändi ei oikein onnistu vakuuttamaan missään kohdalla, ja soitto jää junnaavana ja raskaskätisenä hiukan ontuvan perussuorittamisen tasolle. Musisoinnista ei kuulu läpi edes mikään suurempi halu innovointiin tai into loistaa, ja siltä osin asennetta olisi hyvä hiukan ruuvata. Grip of Deathilla on siis vielä tekemistä ennen seuraavaa demojulkaisua. Mikään rikos ihmiskuntaa vastaan Funeral Procession ei toki ole, mutta kovin vaikea siitä on erityisesti nauttiakaan; mopo taitaa vielä tässä vaiheesa köhiä pahasti matkalla ideoista valmiiseen pakettiin.

16.08.2017, Napero
https://www.facebook.com/funeralprocessiondoom Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 355
Palaa »