Kompost
Vastareaktio
CD-R
4

Pieni Kannuksen kaupunki Keski-Pohjanmaalla on koti kymmenisen vuotta kasassa olleelle Kompost-yhtyeelle. Vaikka nimestä onkin vaikea tarkkaan arvata yhtyeen tyylilajia, en voi varsinaisesti olevani suuresti yllättynyt kun esille nousee death metal. Kun tarkemmin miettii, kompostistahan sitä mätää ja maatumista löytyy.

Vastareaktio on suomenkielisesti operoivan yhtyeen toinen demo. Verkkainen valmistumis- ja keikkailutahti kaiketi selittynee osittain yhtyeen kokoonpano-ongelmilla. Kun kysessä on vain alle kuuden tuhannen asukkaan kyläpahasesta, en varsinaisesti ihmettele, jos tekninen ja brutaali death metal ei ole ensimmäisenä soittajaehdokkaiden mielessä.

Sääli sinänsä, sillä Kompost on kasannut viiden biisin demon varsin laadukkaista aineksista. Jenkkityylinen brutalokuolo on velkaa juurikin yhtyeille kuten Cannibal Corpse ja Suffocation, mutta on toisaalta tehnyt työnsä tyyliuskollisesti laadusta tinkimättä. Soitto on ankaraa, brutaalia ja kiivasta. Mieleenpainuvaksi korvamatotavaraksi tätä ei tohdi kutsua, mutta samat sanat toisaalta pätevät myös useimpiin Corpsen biiseihin.

Vastareaktion etuna on myös se, että biisit ovat lyhyen ytimekkäitä. Kun keskimääräinen kesto on vain parin minuutin luokkaa, ei yhteen kappaleeseen ehdi kyllästyä. Eikä kyllä sikäli tähän demoonkaan, kun kokonaiskesto jää 11 minuutin kieppeille. Kompost on kiinnostava tuttavuus lajityypissään. Toivoa sopii, että joku lafka nappaa yhtyeen suojiinsa. Tällainen matsku ansaitsisi ihan kunnon levytyksen.

04.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/kompostdm/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 801
Palaa »