Hammered Overkill
Devil's Music
CD-R

Sehän on aina mukavaa, kun arvostelijalta oikein pyydetään erikseen armotonta arvostelua. Ja sellaisen Hammered Overkill on tilannut.

Yhtye itse kuvailee musiikkinsa yhden miehen projektiksi, joka on sekoitus suoraviivaista rokkia, heviä, punkia ja metallia. Tämän allekirjoitan, sillä Devil's Music on kuin perverssi ristisiitos bassoiltaan korostettua Motörheadia ja vanhalta viinalta tuoksahtavaa Hereticiä. Tämä ripauksella vanhan liiton black metalia ja annoksella ehtaa punkahtavutta.

Ensivaikutelma Hammered Overkillin "livemäisestä" soundista on ankean röpöinen. Onneksi korva tottuu nopeasti, eikä pian levyn kevyttä ja orgaanista soundia osaa edes paheksua. Hyväksi sitä en käy kehumaan, sillä etenkin liidikitarat ovat melkoista vinkumista. Bassokitara erottuu edukseen, jos sitten komppikitara onkin juuri sellaista demosoundia mitä sopii odottaa yhden miehen treenikämppäbändiltä.

En kaunistele asiaa jos sanon tuotantoa jalattomaksi. Tai pikemminkin kädettömäksi, sillä alapainoa soundista löytyy, muttei niinkään hyvää kitarasoundia. Eikä tällä niin väliä oliskaan jos biisit eivät olisi niin laiskasti tehtyjä. Aivan liian usein rummut takovat itsekseen, kun komppikitara lopettaa hetkeksi soimisensa ja liidit uupuvat menosta kokonaan. Tämä korostuu hetkissä, jolloin raspinen puoliörinälaulu vaikenee.

Kappaleissa on tavallaan ideaa, mutta lopputulos on aivan liian raakilemainen ja keskeneräisen oloinen. Liian usein tuntuu siltä, kuin puolet soittimista olisivat kateissa.

Yhdeksän veisun mittainen Devil's Music ei ole luokatonta paskaa, mutta siitä on pitkä matka hyvin tehtyyn omakustanteeseen. Asia vielä korostuu julkaisun alussa, jolloin biisit suhisevat ja särisevät oudolla häiriöäänellä. Jostain syystä loppupään biiseissä tätä ei kuitenkaan kuule.

Hammered Overkill on kelpo demonauhoitelma omaan käyttöön, mutta ihan ropoja tähän teokseen en vielä laittaisi. Kehitysvaraa kuitenkin löytyy vaikka muille jaettavaksi ja kuka tietää miten paljon yhtye tästä vielä kypsyy.

04.08.2017, Serpent
https://soundcloud.com/hammered-overkill Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 404
Palaa »