Raatola
Reign of Roots
CD-R

Raatola on kuulemma aikaisemmin tunnettu nimellä Raatopaikka. Jos yhtye ei aikaisempien edesottamustensa osalta olekaan tuttu, niin on sanottava, että nimenvaihdos on perusteltu. Raatola istuu bändinimeksi roimasti paremmin.

Reign of Roots -EP on varsin kelpo demo. Seitsemän biisiä tuusulalaista death-thrashia on laatuun nähden sopivan mittainen paketti, ja biiseissä on juuri tarpeeksi vaihtelua reiluun 26 minuuttiin. Kolmimiehisellä yhtyeellä on riittävästi ymmärrystä dynamiikan ja intensiteetin vaihteluista, joita kunnollinen death-thrash vaatii, ja tarvittaessa ukot osaavat myös runtata mukavalla laitataklaustemmolla niin että tuntuu. Teknisesti soitossa ei ole valittamisen sijaa; saatekirjeestä puuttuu tosin maininta basistista, mutta kun kyseinen kielisoitin EP:llä varsin rouheastikin möyryää, niin asia piti tarkistaa yhtyeen sivuilta. Onhan siellä basisti... ei saa jättää kaveria mainitsematta, basisti kärsii jo muutenkin tarpeeksi, kun naisia ei kiinnosta, eikä puolet yleisöstä oikeasti edes ymmärrä mitä mies siellä tekee.

Tuotannollisesti Reign of Roots on mukavan maanläheinen, tyylisuunta kun toimii parhaiten juuri silloin kun kaikki oleellinen on kuultavissa mutta liikaan kiillottamiseen ei ole sorruttu. Hiukan vanhan metallipuristin korvaa kuitenkin kiusaa omituinen tunne siitä että ainakin joihinkin väliosiin on lipsahtanut pikkuruinen murunen ameriikkalaisen deathcore-breakdownin vaikutetta, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Hyvä kiekko Reign of Roots on, ja metallin pitääkin kehittyä erinäisiin suuntiin jotta paikoilleen ei jäätäisi polkemaan. 

Kyllä Raatola vähintäänkin ylemmän piirisarjan tasolla EP:llään pärjää varsin mainiosti, ja jos yhtyeen livekunto on kohdallaan, niin hop hop pubiin soittamaan. Toimii!

31.07.2017, Napero
https://www.facebook.com/raatola/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 480
Palaa »