Inequity
Rebirth
CD
3

Inequity on toiseen demoonsa ehtinyt keskiuusimaalaisyhtye, jonka kakkosdemo Rebirth sisältää kolme biisiä retroilevaa thrashiä. Mukana on vaikutteita myös vanhan koulukunnan death-thrashistä, ja ehkä siellä täällä aavistus vanhasta melodeathistakin, ja jälki on lyhykäisyydessään kohtuullisen toimivaa.

Rebirth on demoksi hyvinkin demomainen. Pahvikuoreen pakattu vartti kevyehköä turpaanmättöä on tuotettu treenikämppämäisesti, mutta toimivasti. Soundi ei ole raskainta mahdollista, eikä soittokaan vielä tässä vaiheessa tavoittele ihan nykyrässin terävintä kärkeä, vaikka kaikista osa-alueista selvitäänkin vähintäänkin kohtuullisesti tai jopa liehuvin lipuin. Kovin kevyeksi jäävän yleissoundin takaa löytyy nimittäin ihan kipakasti riffittelevä ja tempoakin vaihteleva rytmiryhmä, jonka ote ei lipsu, mutta joka ei toisaalta perinnetietoisuudessaan yritäkään suuremmin mullistaa maata ympäriltään. Laulupuoli on samoin perustoimivaa, jos ehkä hiukan keskitien kähinää. Biisit toimivat, ja Rebirthistä jää oikein positiivinen maku suuhun... ja samalla jonkinlainen déjà vu jostakin josta mieli ei saa otetta. Jotain tavattoman tuttua jostain vuosien takaa Inequityn soundissa on, mutta kun ihmisellä on sama pää kesät talvet, niin vertailukohtaa ei vain saa millään kiinni... Perhana...

Jos Rebirthin äänimaisema olisi raskaampi, se olisi hyvinkin useamman kerran kuunneltavaa ja nautittavaa vanhan koulun rässäystä nykyaikaisempana ja raskaampana versiona. Tällaisenaan demo jää hiukan vanhakantaisen heppoiseksi, ja se on hiukan sääli. Sopivasti moukarimaisemmaksi runnotulla soundilla käsissä olisi nimittäin oikein mainio välipala-EP. Seuraavalla julkaisulla soundipuolen panostuksen voisi veivata yhteentoista, ja pituutta voisi lisätä parin biisin verran, niin johan lähtisi. Potentiaalia Inequityllä nimittäin selvästi on, eikä Rebirth ala usemmankaan peräkkäisen kuuntelun jälkeen maistua puulta. 

Lisäplussa vielä alun introssa suomalaista patetiaa tihkuvasta haitarista, joka saa tällä kertaa toimittaa yleensä lehmänkellolle varattua bonuspistevirkaa pisteytyksessä.

24.07.2017, Napero
https://www.facebook.com/InequityFinland Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 310
Palaa »