Psycho Season, The
Ghosts
CD
4+

The Psycho Season on oululainen yhtye, jonka omakustanteinen Ghosts-single on kuulemma grungea. Ennen kiekon lykkäämistä soittimeen mielessä pyörii kauhukuva Nirvanan karvalakkiversiosta, vaikka siistisiti laadittu ja paksulle laatupaperille painettu saatekirje yhdessä singlen kuoren selkeän graafisen asun kanssa lupaakin jotain parempaa. Grunge kun voi tarkoittaa montaa asiaa, ja musiikkigenrenä se on hiukan hatara, hiukan niin kuin sana "kala" biologisessa mielessä. Kyse voisi siis pahimmillaan olla ruttuisesta jälkipuberteettisesta ahdistusrockista, jota soitetaan hassut roskisdyykkarivaatteet päällä ruikuttaen elämän epäreiluutta, vaikka asutaan edelleen varakkaiden vanhempien yläkerrassa.

Noh, The Psycho Season todistaa moiset epäilykset vääriksi heti alkutahdeillaan. Ghosts on yllättävän tyylikästä ja kuunneltavaa metallivivahteista grungea, joka on levytetty ja tuotettu erinomaisen toimivalla otteella. Ensimmäinen mielikuva on lähes automaattisesti Alice in Chains, ja grungen johdannaisista pitäville se ei liene koskaan huono vertailukohta. The Psycho Seasonin ote on ehkä aavistuksen verran kevyempi, mutta samalla aivan pirun tunnelmallinen ja tyylitietoinen.

Laulaja Jukka Ruotinen ei ole aivan Chris Cornell, mutta miehen äänenhallinta on kotimaisella mittapuulla erinomaista luokkaa. Hillitty mutta vahva tulkinta istuu Ghostsin kolmeen biisin saumattomasti. Yhtyeen soitossa ei muutenkaan ole ainuttakaan valittamisen paikkaa, ja pääosaan nousee juuri musiikin tunnelmallisuus. Kahden kitaran vastaansanomattoman pehmeällä ja jopa ystävällisen oloisella voimalla kruunattu öljytty soitto yksinkertaisesti toimii.

Taitaa tämä parasta koskaan kuulemaani grungeksi haukuttua musiikkia olla, jos ihan rehellisesti sanotaan. Ghosts on tiukka kiekko, kuunnelkaa ihmeessä.

17.07.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
EP 2012  |  
https://fi-fi.facebook.com/thepsychoseason/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1275
Palaa »