Tetragon
Chapter II
CD
4

Aiemmin Chapter One -demo-EP:llään Imperiumia lähestynyt Tetragon on pistänyt entistä paremmaksi, ja lähettänyt arvosteluun reilun puolen tunnin mittaan yltävän omakustanteisen Chapter II -levynsä. Tuoreehko tuotos sisältää periaatteessa lisää samankaltaista materiaalia kuin Chapter One, mutta hiukan kehiteltynä.

Homman nimi on siis progemetalli, jossa tällä kertaa maistuu hieman edeltäjäänsä enemmän thrashin lisäksi myös varhaisen melodeathin etäinen vaikutus. Biisinkirjoitus on toimivaa, ja tuotanto edelleen mukavan karheaa; vanhan koulukunnan metallidiggarille liian puunattu ulosanti on kuin uudempien Tähtien Sota -elokuvien muovisen näköiset CGI-avaruusalukset, kun taas vanhempien rainojen elämää nähneen oloiset pienoismallit tuntuivat aidommilta. Sen kulman Tetragon hallitsee: Chapter II on äänenväriltään orgaaninen ja sopivan karhea.

Soitto yhtyeeltä sujuu, ja jälleen kerran materiaalia ja ideoita on riittämiin. Ja siitähän progen tietyissä tyylisuunnissa on pitkälti kyse. Mitään itsehyväistä vemputusta ei kuitenkaan edelleenkään kuulla, vaan eiryisesti toimiva kitarointi palvelee edelleen biisejä, ei itseään. Kuuteen biisiin on saatu tungettua kasoittain koukkuja, ja pieni runsaudenpula saattaisi iskeä jos biisejä olisi yhtään enempää. EP:n ja täyspitkän rajoja kolisteleva puolituntinen on siksi liki täydellinen pituus Kakkoskappaleelle.

Tetragon tuntuu hyvinkin valmiilta paketilta levytyssopimusta silmällä pitäen. Bändin livekunto olisi tietenkin kiva päästä testaamaan, mutta jo Chapter II osoittaa monipuolisuudellaan että yhtyeellä on annettavaa nykypäivän metallikentälle. On jopa hiukan yllättävää, että välillä yli vuosikymmenen jäissä olleen yhtyeen jäsenillä ei ole tauon aikana ollut erityisempiä bändivirityksiä. Tetragonilla on nimittäin niin varioiva mutta kuitenkin yhtenäinen ote metalliinsa, että olisi helppo olettaa muusikoiden viettäneen välivuodet tahkoten muissä yhtyeissä keräämässä näkemystä ja taitoa. Mutta ei, Tetragon on varsinaista parkanolaista luomua, ehta kotikylänsä tuote. 

Ainoaksi nipotuksen aiheeksi ja kiveksi varsilenkkarissa jää se, että sinänsä loogisessa järjestyksessä ilmestyneet Chapter One ja Chapter II on nimetty eri logiikoilla: toisessa kirjoitettu ykkönen, toisessa roomalainen numero. Joskus, jossain etäisessä tulevaisuudessa, pahasta OCD:stä kärsivä metallidiggari joutuu levysostostensa jälkeen hengittämään pitkän tovin paperipussiin jottei pää räjähdä...

12.07.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
Chapter One  |  
https://www.facebook.com/Tetragonband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 570
Palaa »