Pahan ikoni
Misantropia
CD-R

Pahan ikoni on vielä vaippaiässä, mutta on tästä huolimatta ensimmäisen ep-tekeleensä julkaissut. Jo viime vuonna julkaistu Misantropia sisältää neljä kappaletta energistä death/thrash-mäiskettä, joka vetää turpiin suomenkielisellä aggressiolla.

Levyssä on jotain kovin suomalaista muutoinkin kuin kielivalinnan osalta. Touhu tuo ikään kuin mieleen Mokoman ja toisaalta jenkkiläistyylisen thrashin, mutta selvästi rujompana versiona. Onpa riffeissä silti ripaus ehtaa heviäkin, kuten vaikkapa Nimeni on Misantropia -biisin kertosäkeessä. Yhdistelmä ei ole ehkä maailman hiotuin, mutta lopputulos toimii hyvin.

Laulupuolen ääntelyksi on vakiintunut karkea örinärääky, joka ui jossain rässin ja dödiksen puolivälissä. Tässä yhtyeellä ehkä olisi eniten petrattavaa, sillä toisin kuin rautainen soundipolitiikka ja tiukka soitanta, laulu tuntuu nyt turhankin persoonattomalta korinalta.

Vaikka Misantropia ei ole mikään täsmäisku häränsilmään, lopputulos on ilman muuta enemmän positiivinen kuin mitäänsanomaton. Tyylipuristelle levyä on vaikea suositella, mutta jos deathin ja thrashin taidolla laadittu sekoitus maistuu, omakustannetta voi pitää kuuntelun väärtinä.

12.07.2017, Serpent
https://www.facebook.com/pahanikoni Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1720
Palaa »