Pahan ikoni
Misantropia
CD-R

Pahan ikoni on vielä vaippaiässä, mutta on tästä huolimatta ensimmäisen ep-tekeleensä julkaissut. Jo viime vuonna julkaistu Misantropia sisältää neljä kappaletta energistä death/thrash-mäiskettä, joka vetää turpiin suomenkielisellä aggressiolla.

Levyssä on jotain kovin suomalaista muutoinkin kuin kielivalinnan osalta. Touhu tuo ikään kuin mieleen Mokoman ja toisaalta jenkkiläistyylisen thrashin, mutta selvästi rujompana versiona. Onpa riffeissä silti ripaus ehtaa heviäkin, kuten vaikkapa Nimeni on Misantropia -biisin kertosäkeessä. Yhdistelmä ei ole ehkä maailman hiotuin, mutta lopputulos toimii hyvin.

Laulupuolen ääntelyksi on vakiintunut karkea örinärääky, joka ui jossain rässin ja dödiksen puolivälissä. Tässä yhtyeellä ehkä olisi eniten petrattavaa, sillä toisin kuin rautainen soundipolitiikka ja tiukka soitanta, laulu tuntuu nyt turhankin persoonattomalta korinalta.

Vaikka Misantropia ei ole mikään täsmäisku häränsilmään, lopputulos on ilman muuta enemmän positiivinen kuin mitäänsanomaton. Tyylipuristelle levyä on vaikea suositella, mutta jos deathin ja thrashin taidolla laadittu sekoitus maistuu, omakustannetta voi pitää kuuntelun väärtinä.


Pahan Ikoni – “Icon of Evil” in Finnish – is hardly a one year old band, but nevertheless they already released their first EP last year. Their style of music: death/thrash metal hybrid with Finnish lyrics.

And it’s not only language that sounds Finnish on this one. This actually reminds me of Mokoma, another Finnish band, but also some US thrash bands. One could also say there’s a bit of old-school heavy metal, too. The result is not the polished of them all, but still works quite well.

Vocals are a bit of a disappointment with its shriek-infused growling. It’s somewhere between thrash and death, but not in a good or unique way. Then again the production and intense playing are job well done.

Even if Misantropia is not a bullseye release the outcome is way better than just another average release. If death/thrash hybrids are your thing, give this one a go.

12.07.2017, Serpent
https://www.facebook.com/pahanikoni Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2043
Palaa »