Noku
Future Sharks
CD-R

Noku on tamperelainen vaihtoehtoyhtye, jonka kotikutoinen räyhärock-albumi Future Sharks on metelöivä, punkahtava, suttuinen, ja lopulta kuitenkin varsin mainio maistiainen hiukan toisenlaisesta raskaasta musiikista.

Kolmimiehisen yhtyeen powertrio on omistautunut meluisalle vaihtoehtorockille, josta on löydettävissä paljon punkkia ja hardcoreakin, noiserockia, kohtuullisesti metallista crossoveria, ja erityisesti noin rekkalastillinen asennetta. Lähes räkäisesti särjetty soundi yhdessä - toisenlaisen musiikin näkökulmasta täysin luokattomasti mylvittyjen - karkeiden vokaaliosuuksien saa ensikuulemalta aikaan melkoisen vastareaktion, mutta jotenkin siinä on jotain sietämättömän tarttuvaa. Jos laulumelodiat katoavatkin melko punkahtavasti sävelkuuroon älämölöön, on muu soitto säröisestä äkäisyydestään huolimatta kumman groovaavaa. Soundi ei todellakaan ole ystävällinen kuulijalle tai tee tarttuvuutta musiikille helpoksi, mutta tällaiseksi noiserockiksi Noku osaa tehdä varsin iskevää räyhäämistä. Tietyt kohdat tarttuvat kuin rasva setämiehen maksaan, ja huolimatta säropuuromaisesta perussoundista tiettyjä kohtia jää hyräilemään mielessään.

Albumi on fyysisenä pakkauksena kotitekoinen, ehta monokromaattinen DYI-viritys, vaikka tekniselle puolelle onkin taidettu hankkia studioaikaa. Biisien soinnissa on mukavaa elävyyttä ja orgaanisuutta, ja parin kuuntelun jälkeen mieleen kiipeää ajatus siitä, että yhtye varmasti toimisi livenä yllättävänkin hyvin. Tavastialla Nokua tuskin ihan pian kuullaan, mutta ehkäpä pumppu tulee vastaan jossain vaiheessa hieman vähemmän kiillotetussa ympäristössä. DYI nimittäin maistuu Nokun soitossa sen verran läpi, että veikkaan ettei yhtyeen keikoilla tarvitse ainakaan narikasta maksaa.

Pienen keskittymisen jälkeen Future Sharksilta löytyy siis pohjimmaisena varsin hyvin perusarvoisen metelirockinsa osaava yhtye. Tämänkin kaltainen raskas rock näemmä onnistuu hyvin kolmimiehisenä, kunhan asenne on kohdallaan. Basson maukkaan ruttuinen soundi ansaitsee vielä lisäplussan muun hyvän päälle.

12.07.2017, Napero
https://fi-fi.facebook.com/nokunokunoku/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 355
Palaa »