Oblivision
Dawn
MCD
4+

Lappeenrannan Oblivision ilmoittaa soittavansa melodista metallia. Usein käytettynä ja geneerisenä terminä se ei yksinään paljon kerro, mutta kyse on sellaisesta hiukan amerikkalaisen makuisesta modernista metallivaikutteisesta ja ehkä popahtavastakin hardrockista, jota voi hyvin kuvitella kuulevansa radiossa, ja joka raskaan riffittelyn sijaan keskittyy tarttuviin melodioihin ja kertosäkeisiin. Huomioiden sen, että yhtye on vain reilun vuoden ikäinen, on jälki uskomattoman hyvää.

Soundillisesti nelibiisinen Dawn-EP on erinomainen. Melodioita tukeva ilmava äänimaailma antaa tilaa kaikille instrumenteille, joskin tyylille uskollisesti vokalisti Mikko Koponen saa luonnollisesti runsaasti tilaa. Miehen ääni istuu musiikkityyliin loistavasti. Ja kun yhtye muutenkin osaa liidellä kitkatta, on kasassa uskottava paketti raskaan melodisen rockin ja metallin raja-aitoja ravistelevaa ja mieleen tarttuvaa musiikkia. Kitaristit tekevät kiitettävää työtä koko levyn keston ajan, vaikkei kitarointi tällä kertaa ehkä aivan pääosassa olekaan. Ja onneksi koskettimet on laitettu pääosin tukemaan kokonaisuutta eikä varastamaan showta. 

Jos musiikkimakusi keskittyy enemmän rankempaan kitaranrankaisuun ja rytkytykseen, on Oblivision varmasti aivan liian poppia makuusi. Jos sen sijaan semmoinen kevyehkön suomalaisen puoliprogemetallin ja riffipitoisen hardrockin rajamaille osuva melodiapainotteinen musiikki iskee, on Dawn kuulemisen arvoinen. Oblivisionilla on nimittäin potentiaalia sekä teknisenä yhtyeenä että biisinkirjoittajina vaikka mihin. Dawnilla maistuu taito ja kokemus, ja vaikka sitä voisi hyvin syyttää hittihakuisuudesta, ei se tässä tapauksessa haittaa pätkän vertaa. Yhtye on avoimesti lähtenyt tekemään rehellisen tarttuvaa ja maukkaasti soivaa kevytmetallia, ja onnistuu siinä loistavasti.

Dawn on hyvä näyte-EP, jota jaksaa pitää soittimessa puolen tusinaa kertaa putkeen kyllästymättä. Ehdottomasti jatkoon; levy-yhtiöt, huomio!

25.06.2017, Napero
https://fi-fi.facebook.com/oblivisionband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1498
Palaa »