Resonance
Day of Days
MCD
4-

Pääkaupunkilainen Resonance soittaa metalcorea. Ja siis nimenomaan sellaista viimeisen päälle tuotettua kansainvälisen tyylistä metalcorea, joka pitää soittaa isolla areenalla parin tuhannen ihmisen pomppiessa lavan edessä, samalla kun ison budjetin tehosteseinä taustalla syytää visuaalista virtaa valtavalla paineella.

Eikä bändi Day of Days -EP:nsä perusteella soita metalcoreaan ollenkaan huonosti. Tuotanto todellakin toimii, ja kun soppaan heitetyt djent-vivahteet ja suuren maailman tyyliset hifistelyt ovat muunkin toimivan teknisen suorittamisen rinnalla hyvin purkitettuja ja mietityn oloisesti miksattuina kerroksittain, on tunnelma kuin pienoismalli Brittein saarten ja Ameriikan esikuvien levyiltä. Kitarat leijuvat toisinaan kuin parhaallakin tilulilu-djent-kiekolla, vaikka useinkin joutuvat tyytymään lyömäsoittimen osaan kun esikuvien junttausta emuloidaan. Soundi on niin huolellisesti kiilloitettu, että se muistuttaa jo alan kärkinimien lievästi synteettisen makuista äänimattoa, eikä ainoatakaan soittovirheen vivahdettakaan varmasti löydy. Bändin suomalaisuus ei erotu kokonaisuudesta millään tavalla, ja jos Spotify tarjoaisi bändiä kuultavaksi, olisi perstuntumalla irtoava alkuperäarvaus todennäköisemmin Sheffield, Perth, tai ehkä joku Kalifornian suurkaupungeista kuin kotoinen Suomi.

Neljän biisin kokonaisuus ei ehkä kovinkaan paljon erotu muusta nykyisestä massiivisesta metalcore-tulvasta, mutta toisaalta ei ole kovin uskaliasta väittää, että Resonance on Suomen metalcore-skenen pisimmälle mietittyjen ja parhaiten tuotettujen -ja tuotteistettujen- pumppujen joukossa jo debyytti-EP:llään. Jos joku levylafka etsii kotimaista, uunituoretta, pomminvarman reseptin avulla tuotettua ja levytysvalmista bändiä listalleen, niin Resonancen kanssa ei voi mennä metsään.

Kun itse en perinteisenä heviurpona juurikaan metalcoren hienouksien päälle ymmärrä, niin kysäisin varmuuden vuoksi mielipidettä vanhimmalta tyttäreltä, siis siltä sinitukkaiselta joka kuuntelee metalcorea nukkumaan mennessään. Tuomio oli yläpeukutus ja lause "hyvä jätkät, jatkakaa tosta". Eteenpäin siis, ja juosten kohti tähtiä, mars!

17.04.2017, Napero
https://www.facebook.com/rsncOFFICIAL/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1181
Palaa »