Noise Emission Control
Désorde et Mépris
MCD

Pohjoisranskalainen Noise Emission Control lähetti Imperiumille näytteeksi Désorde et Mépris -EP:nsä, jonka mukana saapui niin stereotyyppinen ranskalaisen englannikielellä kirjoitettama saatekirje, että sen alkuperästä ei todellakaan jää epäselvää. Googlen kääntäjä on tehnyt ylitöitä, ja käännös on varmasti vielä viimeistelty käsin ehdottoman autenttisuuden varmistamiseksi.... huhhuh...

Jo 2006 perustettu yhtye ilmoittaa soittavansa rockin, punkin ja hardrockin sekoitusta, eikä kuvailu kamalan kauas maalistaan osukaan. Isotukka-hardrockia ei seoksessa oikeastaan ole, mutta jos vanhan kokoonpanon Peer Günt tykittäisi Green Dayn biisejä punkkiasenteella ja kireämmällä laulajalla, voitaisiin olla melko lähellä Noise Emission Controlin soundia. Sopivan baariräkäinen rock siis kohtaa toisinaan jopa pop-punkahtavia melodioita ja suoraviivaisuutta, eikä tulos ole ollenkaan hassumpi. Viisi biisiä hujahtaa ohi kuin huomaamatta, ja vaikka kovin tarttuvia melodiakoukkuja ei blandikseen olekaan eksynyt, on kokonaisuus varsin kuunneltava, eikä siihen käytetty aika tunnu menneen hukkaan.

Tuotantokin on kohdallaan, eikä mihinkään raskalaiseen sipsutteluun tai väkinäisen taiteelliseen avant-gardeen eksytä kertaakaan. Ainoat valittamisen aiheet ovat siis mieleenjäävyyden lievä vähäisyys, karmea kansitaide ja, ehkäpä asteen tai parin verran kyynisemmin ja oikein tikulla kaivettuna, vaimea omaleimaisuuden puute. EP:n mitassa NEC kuitenkin onnistuu, ja soundi ja meininkikin on reippaasti nuoremman oloista kuin käytössä kamalan hankalaan kaksoistaskukuoreen pakatun CD:n sisäkuoreen piilotettujen hiukan Oiva Lohtanderin näköisten ukkojen voisi ensiaavistuksena olettaa soittavan. Ja kun vielä soundikin on raskaanlainen ja soitto teknisesti toimivaa, niin mitäpä sitä isommin valittamaan. Ihan jees plus, siis.

09.04.2017, Napero
https://www.facebook.com/noise.emissioncontrol/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 276
Palaa »